Tren de Sóller: condicions laborals i del servei més dolentes

El passat dissabte 21 de març gent de Som Palma vàrem assistir a la protesta convocada pels treballadors del Tren de Sóller. La dubtosa pròrroga de la concessió administrativa feta pel passat govern de Jaume Matas ha posat el servei regular de trens en una  situació difícil, tant al servei pels usuaris com pels treballadors.

IMG_2015-03-25 01:12:27Vàrem tenir l’oportunitat d’escoltar les preocupacions i reivindicacions dels treballadors del tren i tramvia de Sóller i ens van explicar com la resolució de 20 de desembre de 2013 sobre horaris del Ferrocarril de la Direcció General de Transports ha donat lloc, un any després, a una pèrdua de més de dos mil usuaris, possiblement relacionats amb la modificació de les freqüències de sortida de Sóller a les set del matí i també la sortida de les vuit del matí de Palma i l’avançament de la sortida de Sóller a les 17.00 h i a les 18.00 h des de Palma. Igualment, s’han produït modificacions laborals per als treballadors com ara l’unificació dels llocs de feina de trens i tramvies en una sola categoria, amb manca de formació i control de la formació dels maquinistes i el perjudici a la seguretat del material en servei, també amb l’eliminació del anomenat ‘guàrdia de tallers’.

Trobam fonamental que el nostre servei de tren sigui vertaderament regular i que atengui les necessitats dels usuaris locals i especialment de Palma, de Bunyola i de Sóller. Des de Som Palma exigim analitzar el cas en profunditat i donam suport a les treballadores i treballadors del Tren de Sóller en les seves reivindicacions.

Veure la noticia a l’Ara Balears.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris