Treballs en benefici de la comunitat

Treballs en benefici de la comunitat

L’Ajuntament de Palma col·labora amb el Ministeri de l’Interior acollint, a l’àrea de Sanitat i Consum, persones que han de realitzar treballs en benefici de la comunitat en compliment de determinades penes.

La persona s’incorpora a l’àrea amb unes dates i horaris establerts prèviament que s’adapten a les seves necessitats. Se li assignen tasques de reforç, sempre supervisades per professionals de l’ajuntament. Aquestes tasques poden ser de tipus administratives o d’atenció a la ciutadania en diverses modalitats.

 

 

L’àrea designa una persona responsable de supervisar i controlar el compliment del termini, així com d’informar o fins i tot formar a aquestes persones en la matèria del treball que van a desenvolupar, de manera que s’afavoreix la seva incorporació i implicació en el treball que es duu a terme a Sanitat i Consum.

Reinserció vs model sancionador

Aquestes persones tenen l’oportunitat de conèixer com funciona l’administració, de sentir-se part d’ella i responsabilitzar-se de les actuacions cap a la ciutadania. És a dir, suposa un exercici d’intercanvi de rols i d’empatia, ja que situats al costat de l’administració atenen a les demandes ciutadanes i coneixen quines necessitats té la població, a més de la importància de la convivència cívica perquè tots i totes puguem gaudir de la nostra ciutat en equilibri.

Des de de la nostra arribada a l’Ajuntament, ja són tres les persones que han prestat els seus serveis com a “Treballs en benefici de la comunitat” a l’àrea de Sanitat i Consum.

En paraules de la regidora, Antonia Martín: “Apostem per models de reinserció davant el model sancionador, donant segones oportunitats en les ocasions que la persona vulgui commutar la seva pena per treballar per a la societat, per la qual cosa invertim temps i esforços en què aquesta experiència sigui satisfactòria per a totes les parts implicades”.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris