Som Palma s’absté en la votació dels plecs del Palau de Congressos

Som Palma s’absté en la votació dels plecs del Palau de Congressos

Mantenint la ferme defensa de la gestió pública del Palau de Congressos, Som Palma s’ha abstingut en la votació del plec de condicions que ha tingut lloc en el Consell d’Administració del palau.

 

 

El passat dissabte 30 d’abril, va tenir lloc un debat obert amb les bases de Podem sobre aquesta qüestió, en el qual va quedar palesa l’aposta general pel model públic de gestió. Creiem que ha arribat el moment de posar aquesta infraestructura estratègica, pagada amb els diners de totes i tots, en mans públiques per canviar a la fi el model productiu de les nostres illes.

D’altra banda, el passat febrer, el Consell d’Administració va donar llum verda a la gestió privada del palau, amb els vots en contra de Som Palma. Davant aquesta situació i sempre amb la voluntat que aquest elefant blanc del PP no impliqui més conseqüències negatives per a la ciutadania, consideram que hem d’actuar amb responsabilitat en tots els escenaris possibles. Per aquest motiu hem optat per prendre part activa en la redacció dels plecs i hem lluitat per incloure unes clàusules socials que, en la línia de treball de l’Ajuntament cap a una contractació socialment responsable, exigeixin als adjudicataris uns requisits indispensables de protecció laboral per a les seves treballadores i treballadors.

Remunicipalització

Amb aquesta abstenció, Som Palma reafirma la seva aposta pel model públic de gestió. És hora d’acabar amb la falsa creença neoliberal que allò privat equival a bona gestió i benefici, i allò públic és igual a ruïnós. Apostem per la remunicipalització i per una gestió centrada, no en interessos particulars, sinó en el bé comú i en la seva reversió social.

Ho recolza l’informe de viabilitat elaborat per l’anterior gerent del palau, Josep Sintes: el model públic tendria un major impacte social i econòmic per a Palma i les Illes Balears. Ho hem vist també amb el cas Són Espases i els nefasts resultats quan una empresa que hauria de ser pública passa a mans privades.

La privatització del centre de convencions no fa més que reproduir de nou aquest model turístic obsolet i perjudicial per a la majoria, que es tradueix en la recerca del benefici econòmic només per a uns pocs i en un augment de la desigualtat social.

Amb l’obra acabada després de gairebé deu anys i una inversió pública que ronda els 140 milions d’euros, l’Administració necessita mostrar a l’opinió pública que un Palau de Congressos que ha suposat aquest gran cost en plena crisi, podria servir per alguna cosa més que per fer congressos i que, més enllà de la rendibilitat econòmica que reporti aquesta activitat i la de l’hotel annexe, podria destinar-se a altres usos socials i culturals.

És qüestió de voluntat política. Nosaltres la tenim.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris