Som Palma rebutja l’acte d’enaltiment del feixisme i les agressions produïdes ahir a Sa Faixina

Davant els fets ocorreguts ahir, diada de Tots Sants, davant el monòlit al creuer Baleares de Sa Faixina de Palma, Som Palma vol manifestar:

  • Que rebutja i condemna els atacs comesos, sent els mateixos una xacra i un exemple d’intolerància que ataquen els drets fonamentals de les persones.
  • Que aquests fets demostren que encara hem de fer molta feina per revertir els efectes del franquisme als nostres dies i que Som Palma te com a una de les seves línies programàtiques principals la construcció democràtica de la nostra societat.
  • Per tant, persistirem en lluitar contra aquests tipus de comportaments intolerables.

Els fets derivaren en violència verbal i física d’alguns dels participants contra aquelles persones que, lliurement, expressaren la seva discrepància. La violència, sigui del tipus que sigui, no és mai una solució, ni el camí, ni la drecera, sinó el fracàs de la vida en democràcia. Per això, la democràcia ha de condemnar, denunciar i prevenir totes les formes de violència.

Entenem aquests actes com una clara apologia del feixisme, que res té a veure amb la pràctica legítima de la llibertat d’expressió.

Rebutgem amb contundència la violència feixista, i qualsevol altre tipus de violència ideològica. I també ens preocupem, com a ciutadania i com a institucions, per l’existència, a la nostra ciutat i a altres, de grups organitzats al voltant d’aquestes velles ideologies totalitàries que atempten contra la humanitat.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris