Som Palma no donarà suport a futures col·laboracions amb l’ambaixada d’Israel i altres entitats sionistes

Som Palma no donarà suport a futures col·laboracions amb l’ambaixada d’Israel i altres entitats sionistes

Amb motiu del comunicat que ens ha fet arribar Taula per Palestina a totes les forces polítiques del govern de Cort (el podeu llegir aquí) en context de les Jornades Europees de la Cultura Jueva que se celebraran a Ciutat, des de Som Palma volem manifestar la nostra disconformitat amb la col·laboració de la institució municipal amb l’ambaixada d’Israel i amb entitats sionistes com ara el Centre Sefarad – Israel i l’Institut de Relacions Culturals Balears – Israel. Creiem que l’Ajuntament, a l’hora d’establir col·laboracions amb altres entitats, s’ha d’assegurar que aquestes, com a requisit mínim i fonamental, siguin respectuoses amb els Drets Humans.

Consideram que l’estat d’Israel, responsable de l’existència de més de 5 milions de refugiats en situació crònica, menysprea els Drets Humans i així es demostra quan es nega reiteradament a respectar les resolucions de les Nacions Unides. Les violacions al Dret Internacional, l’ocupació militar de territori palestí i l’apartheid que hi practica, els crims de guerra, assassinats i bombardejos a la població palestina, l’impediment de l’ús de recursos bàsics com aigua, aliments, medicaments i energia a la Franja de Gaza i bàsicament el genocidi de la seva població civil, no poden quedar en la impunitat.

Creiem que el silenci equival a complicitat i és la nostra responsabilitat política sumar-nos a la denúncia i fer una condemna pública d’aquests atemptats contra els Drets Humans.

Per tots els motius exposats anteriorment, declaram el nostre rebuig a qualsevol col·laboració amb l’ambaixada d’Israel i tota entitat sionista fins que les seves polítiques, actuacions i declaracions respectin els DDHH i el Dret Internacional. A més, com a mostra de suport a Taula per Palestina i a les seves reivindicacions, acudirem a la roda de premsa que tendrà lloc demà, dijous 3 de setembre, a les 10:30h a la porta de Cort.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris