Som Palma i Podem aposten per mesures pacífiques per a combatre el terrorisme de l’ISIS

Som Palma i Podem aposten per mesures pacífiques per a combatre el terrorisme de l’ISIS

Els darrers tràgics esdeveniments de París i les reaccions internacionals ens obliguen a una reflexió seriosa sobre els conflictes en curs i sobre el paper que tenim com a ciutadanes i ciutadans de les Illes Balears. Des de Som Palma i des de Podem volem expressar el nostre condol al poble de París i a la gent que dia rere dia s’ha d’enfrontar al terror a llocs com Bagdad, Raqqa o Beirut.

No podem ignorar que els partits polítics que administren les relacions internacionals de l’Estat espanyol tenen presència en les institucions locals i que per tant existeix una connexió i una corresponsabilitat directa entre els subjectes polítics locals i les declaracions i actuacions que es posen en marxa a nivell de l’Estat.

Des de Som Palma volem manifestar clarament i rotundament la nostra postura de rebuig absolut respecte a les recents declaracions d’alguns dels principals representants dels partits de l’Estat espanyol, en les quals donen suport a la intervenció de França a Síria i la possibilitat d’una intervenció de l’exèrcit espanyol, amb o sense referèndum popular.

La guerra no s’acaba amb més guerra. Seguir amb la dinàmica que ens va portar a la invasió injustificada d’Iraq, que ha provocat tantíssimes morts entre la població civil de l’Orient Mitjà, que no ha fet més que augmentar el radicalisme islàmic i que ha atiat el terrorisme, no té cap altra conseqüència que la catàstrofe i la misèria arreu del món.

És per això que a Som Palma i a Podem ens negam a combatre la violència amb més violència. Els instruments per acabar amb el terrorisme han de ser mesures alternatives efectives, com les #7MedidasContraElTerrorismo que proposa Podemos, entre d’altres, per acabar amb l’ISIS. Només amb una política exterior europea coherent i responsable aconseguirem acabar amb la barbàrie.

Consideram important, entre aquestes mesures, donar suport a la lluita portada a terme pel poble kurd, clar exemple de sobirania i d’iniciativa popular contra aquells que porten el terror als seus territoris i a les seves llars, amb la passivitat del govern turc, la Unió Europea i els EUA.

Les relacions econòmiques i diplomàtiques entre algunes de les monarquies europees, empresaris i representants dels governs d’Orient Mitjà amaguen acords comercials més o manco evidents. Es fa evident doncs la contradicció entre el cost econòmic de les intervencions militars a Síria i els pressupostos ridículs destinats a rebre els refugiats, que fan que dels quatre milions de refugiats comptabilitzats només n’arribin quinze mil a Espanya, mentre el Líban (un país amb 4.000.000 habitants) es veu obligat a protegir-ne un milió.

Els instruments per acabar amb el terrorisme han de ser mesures alternatives efectives, com la interrupció de relacions comercials de venda d’armes, el boicot pacífic i la difusió d’una cultura universal de la tolerància i la convivència.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris