Som Palma presenta una moció per declarar Palma Municipi oposat al TTIP

Som Palma presenta una moció per declarar Palma Municipi oposat al TTIP

Som Palma hem presentat avui al ple de l’Ajuntament de Palma una moció de la Plataforma NO al TTIP Mallorca, a la qual s’ha adherit també MÉS per Palma, per declarar Palma Municipi oposat a l’aprovació de tractats internacionals de comerç i inversions que afectin negativament als drets de la ciutadania, com el TTIP, el CETA i el TiSA.

La moció ha quedat rebutjada amb els vots en contra del Partit Popular i Ciutadans i amb l’abstenció del PSOE. Som Palma no entenem el motiu de l’abstenció del PSOE Palma, qui ha donat suport a mocions similars al Parlament balear i a altres institucions. Ens preocupa que el grup socialista no rebutgi de forma contundent aquests tractats que amenacen greument la sobirania de les administracions locals en benefici de les multinacionals.

Des de Som Palma defensam la sobirania dels municipis i la seva capacitat democràtica per decidir segons el que dicti la ciutadania; en el nostre cas, augmentant progressivament la participació de la gent de Palma en les decisions que afecten directament a les nostres vides.

D’altra banda, no podem assumir una altra posició davant l’amenaça que representen tractats com el TTIP o el CETA contra els serveis públics també de gestió municipal (privatització de l’aigua, privatització de la sanitat i l’educació, serveis socials, etc.) Tal com diu el text de la moció presentada, “aquests tractats suposarien la mercantilització absoluta de les nostres vides i la submissió total de la sobirania dels estats als interessos de les grans corporacions”.

Així mateix, amb la moció presentada avui sol·licitam “la suspensió de les negociacions del TTIP i TiSA (Acord Multilateral per a la Liberalització i Privatització dels Serveis Públics), i la no aprovació i, encara menys ratificació, del CETA (Acord de Lliure Comerç entre Canadà i la UE)”.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris