Som Palma entrarà a l’equip de govern de Cort amb cinc regidories, però no en serà portaveu

Som conscients que en la nostra darrera Assembla es va defensar que no es volia donar la batlia de Palma al Partit Socialista. Però, evidentment, tampoc al Partit Popular. I la negociació ens va conduir fins a una cruïlla.

Des d’un primer moment, el PSOE va reivindicar la batlia, sense cap altre alternativa, i MÉS va plantejar que només entraria al govern si també hi era Som Palma. Vam fer l’anàlisi que suposava l’alternativa d’un govern en minoria amb 10 regidors (Som i MÉS) i pensarem que no podia mantenir-se per una qüestió bàsica d’àlgebra política: 10 regidors al govern, i sense possibilitat legal de nodrir-ho amb personal extern, i 19 a fora.

Es va optar per un camí difícil però que pensem és més fructífer i és el de la batlia rotatòria entre PSOE i MÉS. Considerem que MÉS és una part essencial del canvi a la nostra ciutat i a la militància del PSOE com a part necessària d’aquest canvi. Això si, als socialistes de Palma els queda camí per recobrar la confiança perduda per bona part de la ciutadania i en serem exigents.

El que hem cercat des de sempre és transformar no només les polítiques sinó la forma de fer-les. Per això, hem de construir el poder necessari per canviar les coses. I pensam que estant dins podem vigilar i fer complir tots els acords de govern als que hem arribat. I si aquest contracte es trenca, ens veurem forçats a abandonar, sense cap problema, perquè no tenim cap inclinació per un seient.

Aquesta, és la decisió a la qual s’ha arribat fins ara, encara no és oficial ni definitiva i que s’ha de fer pública demà. De la mateixa manera que és revisable per l’Assemblea de Som Palma i amb l’exigència del compliment efectiu del programa pactat. I si les nostres línies d’acció no es compleixen, serem taxatius i deixarem el govern de la ciutat.

Però ara ens toca treballar en àrees de govern que han de suposar un canvi a aquesta ciutat i són:

1.- Primer Tinent de batle i regidor de Participació Ciutadana: Miquel Comas.

2.- Tinent de batle i regidora de Funció Pública i Govern Interior i del districte Nord: Aurora Jhardi.

3.- Regidor d’Igualtat i Drets Cívics (Joventut, Immigració, Gent gran, famílies): Aligi Molina

4.- Regidora de Sanitat i Consum i de Coordinació Territorial: Antònia Martín.

5.- Regidor d’Infraestructura i Accessibilitat: Rodrigo Romero.

Però que torni a quedar clar: si l’assemblea sobirana decideix un canvi de rumb, així es farà. No li devem res a ningú. El nostre pacte és amb la gent.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris