Som Palma consideram urgent una auditoria externa de l’IMI

Som Palma consideram urgent una auditoria externa de l’IMI

Ahir el govern municipal nomenàrem el nou gerent de l’Institut Municipal d’Innovació (IMI), Óscar Cereijo, qui s’encarregarà de la necessària reestructuració d’aquest departament.

Una de les tasques que haurà d’enfrontar el nou gerent és clarificar la situació de l’organisme i de les irregularitats que hi existeixen, a més de continuar el procés d’anul·lació del contracte amb T-Systems -l’empresa que gestiona els serveis informàtics de l’Ajuntament de Palma-, mesura que Som Palma consideram un pas en la direcció correcta per a liquidar un contracte que té lligat de peus i mans l’Ajuntament des de fa anys.

El dèficit actual del servei informàtic de l’Ajuntament és conseqüència del milionari contracte signat amb T-Systems l’any 2004 i les seves successives modificacions sota el govern del Partit Poular. Aquest és un dels contractes més importants que té l’Ajuntament, de 6 milions d’euros anuals, i des de l’inici del mateix s’han detectat nombroses irregularitats i presumptes incompliments significatius del contracte. És a dir, que l’empresa podria haver cobrat per serveis que no s’han prestat.

L’inici de l’expedient de nul·litat és l’únic mitjà per a mantenir el servei fins que hi hagi un nou contractista i és el camí que dóna a l’Ajuntament de Palma seguretat jurídica. La voluntat de tot l’equip de govern és acabar el més aviat possible i de la forma legalment més adequada amb aquesta situació i definir un nou model informàtic per a poder acabar amb el retard que pateix el consistori.

Som Palma també consideram que és urgent una nova auditoria externa i pública del servei i de la contractació amb aquesta empresa per a detectar tots els possibles incompliments i prendre les iniciatives legals que pertoquin. Cal treure a l’escrutini ciutadà les conductes reprovables que hagi pogut cometre la multinacional. La ciutadania tenim dret a saber què ha passat a l’IMI i qui, quan i on s’han lesionat els interessos col·lectius. No podem mirar cap a un altre costat quan es tracta de diners públics.

Pensam que el camí mes lògic és dotar a l’IMI dels mitjans necessaris per a poder desenvolupar la seva tasca, opció que suposa un estalvi, més transparència i més eficiència en la prestació del servei.

Així i tot, ens veiem afectats per l’anomenada Llei Montoro, la qual limita molt la capacitat de les administracions locals per contractar personal o augmentar estructures. Una alternativa podria ser treure a concurs una nova licitació perquè es puguin millorar els processos informàtics a Palma a un cost raonable, sempre amb l’objectiu d’oferir una atenció ciutadana de qualitat i de fàcil accés a la institució.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris