Som el govern de la gent i per a la gent

Ja fa un mes que som i sou dins l’Ajuntament de Palma. Han estat setmanes d’adaptació, de conèixer la institució i traçar les línies organitzatives per a entrar de ple dins les dinàmiques de treball. Hem entrat amb moltes ganes de fer feina i de complir amb l’objectiu pel qual vau confiar en nosaltres: millorar la ciutat de Palma i la vida de la gent que hi viu.

Hem portat un nou esperit a Cort, el qual es tradueix en les polítiques que ja començam a dur a terme i que no tenen altre protagonista que els ciutadans i les ciutadanes. Per tal que conegueu de primera mà aquesta tasca, aquí us fem un primer balanç de la feina feta.

L’Oficina Antidesnonaments s’obrirà el 27 de juliol

La primera reunió del nou govern va ser amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Els desnonaments són un autèntic drama social i vam demostrar d’aquesta manera que les nostres prioritats van enfocades als col·lectius més vulnerables.

811022304_34732_500571585273455912Així doncs, el proper 27 de juliol obrirem l’Oficina Antidesnonaments per donar suport jurídic, social i econòmic a aquells ciutadans i ciutadanes que ho requereixin.

El projecte es durà endavant en dues fases. En la primera, es facilitarà informació jurídica i alternatives d’habitatge -en cas de desnonament- a la mateixa oficina, a més d’actuacions d’urgència i elaborar un cens d’entitats moroses. A més, el Consistori pretén establir un conveni amb els jutjats per poder prevenir i tenir marge d’actuació en cas de desnonaments. En una segona fase es donaran ajudes a les persones que hagin de fer front als pagaments del lloguer o que es trobin en situació d’insolvència.

Ocupació

S’han posat en marxa dues iniciatives que generaran, conjuntament, un centenar de llocs de feina.

Per una banda, s’ha reactivat el programa de contratació de PalmaActiva per a persones majors de 45 anys aturades de llarga durada. Dilluns passat van començar a fer feina 40 persones per a les quals aquest programa, cofinançat pel Fons Social Europeu, suposa una oportunitat per reenganxar-se al mercat laboral. Per altra part, hem començat a posar en marxa a Emaya, un Pla de neteja d’estiu que no només permetrà recuperar la dignitat de tots els barris i la netedat de Palma, sinó que es farà a través de la contractació de 50 peons de reforç per als pròxims 3 mesos.

Atenció als col·lectius oblidats

Hem contactat amb les escoles per garantir el servei de menjador i atendre les necessitats dels infants, per tal que cap nin o nina es quedi sense menjar aquest estiu.

11143630_10152835045161467_3969209504931955541_o

Rodrigo Romero comprovant de primera mà els problemes d’infraestructures del Districte Llevant

Per altra banda, des de la regidoria d’Infraestructures i Accessibilitat amb el company Rodrigo Romero al capdavant, s’ha establert una primera presa de contacte amb entitats com el CERMI (Comitè espanyol de representants de persones amb discapacitat) o la Mesa Palma Accessible per treballar junts i coordinats en la millora de l’accessibilitat de la ciutat i promoure la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat.

Som amb els veïns i veïnes!

Transformar els barris més deprimits i oprimits en espais molt més habitables, cívics i sostenibles és prioritari. Aquesta setmana hem iniciat autèntica prospecció de tota Palma per preparar futures intervencions i impulsar un nou model de ciutat. La política transformadora s’ha de viure amb la gent i als barris en primera persona.

Hem volgut recuperar les relacions i diàleg amb les associacions de veïns, escoltant les seves demandes, apropant-mos a la seva realitat. Per a posar-vos alguns exemples:

Miquel Comas11693849_122299441447396_3645571177728949379_n, regidor de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, s’ha reunit aquesta setmana amb Joan Forteza, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, per millorar les bases de la nova convocatòria de subvencions.

 

 

11701230_908848265839946_8612852823492316164_n

Per la seva part, la regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, va visitar el barri de Son Oliva per escoltar els veïns i veïnes i posar en marxa la feina necessària perquè tenguin el barri que es mereixen.

 

 

El problema dels renous s’està fent cada vegada més greu a algunes zones de Palma. Per això mateix, Antonia Martin, regidora de Sanitat i Consum, s’ha posat a fer feina de valent per a combatre la contaminació acústica de la ciutat. S’ha coordinat amb altres regidories i s’ha reunit amb els veïns i veïnes d’algunes zones afectades per aquesta problemàtica, ha escoltat les seves queixes i ha començat a traçar solucions per afavorir el descans veïnal i impulsar que els negocis d’oci duguin a terme bones pràctiques.

810619654_106620_252186993848645221

A més a més, l’equip de govern municipal en conjunt ha refermat el seu compromís amb el manteniment del Molinar com a port petit.

Palma amb el jovent

Palma és una ciutat universitària i com que volem mantenir aquest esperit, el passat dijous els equips de govern de la Universitat i l’Ajuntament es van reunir per posar en comú àrees de possible col·laboració. A partir d’ara es duran a terme propostes de feina conjunta per compartir projectes i crear sinergies en àrees com innovació, educació, cultura, turisme, joventut, sanitat i moltes més.

Un dels objectius diversos de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palma és el de crear espais de dinamització del jovent en el seu temps lliure i, especialment, en el període de vacances. Aquesta voluntat es va veure reflectida el passat divendres en la tercera edició del Showroom, on els Espais Joves de l’Ajuntament de Palma oferiren una mostra de les activitats que s’han realitzat durant l’any. El nostre regidor Aligi Molina s’ho va passar pipa participant als tallers!

Sin título

Fem barri

Perquè no tot és feina als despatxos i no volem ser un govern de portes tancades. En l’estiu, com ha de ser, les associacions organitzen les seves festes a cada barri i ens hi conviden a participar. Els nostres regidors i regidores són a les barriades, a peu de carrer, compartint alegria i gaudint de les festes amb els veïns i veïnes. Aquí us deixam algunes fotografies:

Són només algunes pinzellades de tota la feinada que estan realitzant els companys i companyes a Cort. Primeres passes per a construir una Palma per a totes i tots.

A partir d’ara publicarem un resum setmanal de les activitats que realitzam a dins i a fora de l’Ajuntament perquè tengueu la informació de primera mà.

Som el govern de la gent! Moltes gràcies a totes les persones que ho feu possible!

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris