“Si Som Palma compleix amb el seu programa electoral, seran uns aliats fortíssims dins l’Ajuntament”

“Si Som Palma compleix amb el seu programa electoral, seran uns aliats fortíssims dins l’Ajuntament”

Àngela Pons, com a portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), espera que la paralització dels desnonaments sigui una prioritat. El passat 17 de juny la PAH es va reunir amb els líders de les tres formacions que conformen el nou govern de Cort (aquí podeu consultar els punts exposats a la reunió). El seu missatge és contundent: estan cansats de “demanar per favor” i que no se’ls escolti. L’única alternativa: lluitar, lluitar i lluitar.

Amb les teves paraules, què és la PAH? 

Angela Pons

És una plataforma ciutadana a favor d’un habitatge digne per a tothom. Treballam perquè les persones tenguin informació sobre els seus drets i surtin a lluitar per ells. La PAH vol demostrar que sí se pot i que totes juntes ho podem aconseguir.

Com és el dia a dia a la PAH?

Tenim dues reunions setmanals. Els dilluns, els afectats expliquen davant tothom els problemes que estan vivint (algunes vegades plorant, altres amb indignació i amb ràbia). Una vegada fet el diagnosi, ens tornam a reunir el dimecres per assessorar-los jurídicament amb un tracte més personalitzat.

Treballam durant tota la setmana, inclosos caps de setmana i festius, perquè en qualsevol moment una persona pot ser desnonada i ens hem de posar les piles i córrer.

El problema en xifres…

El primer trimestre d’aquest any hi ha hagut 290 desnonaments, 3 o 4 diaris. I això només a Palma! Les polítiques que s’han dut a terme fins ara no només no han funcionat, sinó que han provocat un augment dels desnonaments.

Senyalam culpables?

Governs amb polítics corruptes per als quals el país ha estat un negoci personal i un Banc d’Espanya que ha fet cas omís de les directrius europees i que ha permès els abusos que estan pagant ara els ciutadans. Els doblers no han anat dirigits al benestar social, sinó a les mans d’uns pocs.

“Volem que s’exigeixi als bancs el compliment del Codi de bones pràctiques”

Ha arribat el govern del canvi. Què li demanau i què creieu que es pot fer des de l’Ajuntament?

Demanam coratge, sentit comú i lluitar amb les eines que tenim contra la corrupció de la banca. Els bancs han infringit moltes lleis europees, per tant se’ls pot obligar a rectificar. Volem que se’ls exigeixi el compliment del Codi de bones pràctiques, volem la fi dels desnonaments i que la gent deixi de ser estafada. Anam a començar a fer les coses bé!

Sou optimistes en aquest sentit?

La vida m’ha ensenyat que les promeses es demostren amb fets. La PAH hi té molta il·lusió, però esperam veure els resultats. Hem estat companys de lluita amb gent de les tres formacions polítiques que ara governaran, a partir d’ara esperam que la seva bona voluntat es converteixi en una realitat política i que ens facin costat. És el moment de caminar totes plegades.

“He sortit emocionada de la reunió amb el nou govern de Cort. Les seves paraules semblaven sortides del cor.”

811022304_34732_500571585273455912

Per començar, heu estat els primers en reunir-vos amb el nou govern de Cort!

Ha estat una gran sorpresa! A més, no m’esperava que venguessin els tres (Miquel Comas, Toni Noguera i José Hila). Les seves paraules realment semblaven sortides del cor, jo els he vist molt predisposats a comprometre’s amb el nostre projecte i a complir les nostres peticions. La veritat és que he sortit emocionada de la reunió.

Som Palma va néixer amb la voluntat de ser l’altaveu de la gent del carrer a l’Ajuntament. Creieu que el partit suposarà una influència de pes per dur a terme les polítiques que sol·licitau?

Tenim gent de Som Palma dins la PAH. El seu programa té un fort enfocament social i és bastant compromès. Així que just que compleixin amb el seu programa, seran uns aliats fortíssims. Estic molt contenta que estiguin al govern. Conec molta gent de la formació i són meravellosos: hem estat al carrer lluitant colze a colze. Ara veurem si els seus representants mantenen aquest esperit a l’Ajuntament.

“Si Ada em falla, ja no sabré en què creure.”

Ada Colau en el seu primer dia com a alcaldessa va anar a aturar un desnonament sense la premsa. Essent qui és, els resultats electorals de Barcelona degueren suposar una immensa alegria per a vosaltres…

Conec a Ada personalment, és una persona molt propera i va per feina. Fa factibles les propostes que se li presenten. Ella es va ficar en política quan se’n va adonar que tot el que es plantejava des de la PAH es podia convertir en una realitat. Que no era cap utopia fer que els bancs funcionin d’una altra manera. Ada, a diferència d’altres com Xavier Trias, Esperanza Aguirre o Ana Botella, sap que són els polítics els que serveixen al poble i no al revés.  Jo sé que n’Ada complirà els seus objectius. Si ella me falla, ja no sabré en què creure.

Els darrers resultats electorals han suposat una victòria de les plataformes ciutadanes. Estam realment vivint el canvi?

Quevedo va dir “poderoso caballero Don Dinero”. El canvi es veurà quan els responsables d’aquests projectes demostrin ser honests i no corruptes. Mentrestant, han de treballar de valent i tenir el coratge de ser ferms amb els bancs que no estan complint el Codi de bones pràctiques. Per a això fa falta valentia i fortalesa. Jo crec que amb les eines i la gent que tenim, guanyarem. Aleshores podrem dir que sí s’ha pogut i les pròximes generacions seran lluitadores en lloc d’esclaves. Això sí que em fa il·lusió: viure en una societat lliure.

A tu i a totes nosaltres, Àngela! El moment és ara. Moltes gràcies!

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris