Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Aquesta setmana les violències masclistes s’han convertit en qüestió d’Estat. La marxa estatal del passat dissabte, que desbordà Madrid amb més de 200.000 persones segons l’organització, i les moltes altres convocatòries descentralitzades a altres ciutats, constataren que les institucions no poden girar l’esquena als feminicidis ni a les exigències del Moviment Feminista. S’han de comprometre, assignant a la violència contra les dones un espai prioritari.

Aligi Molina i Lucía Segura, regidor i Directora General d’Igualtat respectivament, s’uniren a altres 100 persones (també companys i companyes de Podem al Consell de Mallorca i al Parlament Balear) que viatjaren des de Mallorca a Madrid per donar suport i unir-se a la lluita feminista, que és la lluita de totes i tots.

Aligi en el seu blog personal ens relatava la prèvia amb els motius d’assistir a la manifestació i la necessitat de la mateixa, i després ens feu la crònica posterior de l’èxit rotund i contundent de la convocatòria feminista:

“Mientras la realidad informativa invita constantemente a la desesperanza en relación a la equidad de género, ayer ocurría lo contrario: decenas de miles de personas clamando no solo contra las violencias machistas sino exigiendo mirar al mundo con otro prisma, percibir y construir una nueva sociedad desde los feminismos.”

A Mallorca i a Madrid, un peu a les institucions i mil al carrer. Un mateix clamor: no ens morim, ens maten! Aquí en podeu veure algunes fotografies.

Promoció de la salut

L’equip de govern municipal ha marcat com una de les seves prioritats complir amb la funció i responsabilitat pel que fa a la promoció de la salut.

Antònia rdp

Així ho va explicar en roda de premsa la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, assegurant que “la línia política de la legislatura pretén oferir activitats de promoció de la salut especialment orientades a col·lectius vulnerables i que ara no s’estan duent a terme per part d’altres entitats ni institucions.”

Les temàtiques prioritàries són l’alimentació saludable i la salut afectiva sexual, incorporant les drogodependències. Així, Antònia destacà la recuperació del Pla municipal de Drogodependència, el qual està ara aturat i sense pressupost. Més informació aquí.

Districte Nord

Aquesta setmana s’ha realitzat una nova Junta Municipal del Districte Nord, on tots els partits polítics, tant els de govern com els de l’oposició, han pogut fer un seguiment del funcionament del Districte i fer propostes d’actuació. També s’han mantingut dues reunions amb el departament d’Urbanisme:

Visita Pça Toros

Aurora Jhardi i Toni Villalonga, regidora i assessor del Districte Nord, en una de les visites de barri amb el batle José Hila i altres regidors i regidores de les àrees implicades.

Una amb l’AVV d’Establiments per plantejar propostes de millora per a la barriada, com per exemple un camí per vianants que resolgui la manca de voravies i la creació de nous espais de trobada. L’altre fou amb l’AVV Colisseu, per parlar sobre la llicència de Plaça de Toros i les nombroses molèsties que originen algunes de les seves activitats als veïns i veïnes, la creació d’horts urbans a certs espais del barri i també per sol·licitar la protecció de la configuració característica de plantes baixes que té tota una zona de la barriada, evitant així una futura especulació urbanística.

Seguint amb la tasca de contacte directe amb els veïns i veïnes s’han realitzat visites als barris i s’ha informat sobre futures actuacions, alhora que s’ha fet un seguiment de resolució de dubtes de veïns i veïnes de Plaça de Toros, el Secar de la Real, Son Costa, Son Oliva, Bons Aires, Cas Capiscol i Camp Redó.

Infraestructures i Accessibilitat

Rodrigo distritos

La regidoria d’Infraestructures, amb Rodrigo Romero al capdavant, va reunir a tots els assessors de districte per tal de poder explicar de primera mà el seu funcionament i millorar la coordinació a l’hora de resoldre les peticions dels barris. Aquesta reunió passarà a ser de caràcter mensual per poder tenir un contacte el més fluid possible.

Per altra banda, des de la mateixa àrea s’eliminaran les barreres arquitectòniques per a vianants i vehicles de la via del Tren de Sóller al carrer Concòrdia, que divideix els barris de Son Oliva i el de la Plaça de Toros. A petició dels veïns i veïnes de la zona, se substituiran les actuals escales per rampes per tal que puguin circular les cadires de rodes i, a més, s’eliminaran els trams de barreres de seguretat per col·locar en en el seu lloc rampes més amples per les quals també puguin creuar els vehicles.

Festes de Sant Sebastià

Un total de 2.113 persones residents a Palma i majors de 16 anys han votat a una o diverses de les opcions de l’enquesta de valoració de l’oferta musical rebuda per l’Ajuntament per a actuar a les diferents places de la ciutat la nit de la revetlla de les festes de Sant Sebastià 2016.

Eva participació

Ara comença el procés de contractació per a tancar el cartell de festes de Sant Sebastià i l’àrea de Participació Ciutadana utilitzarà les dades obtingudes per a conformar el cartell de cada plaça.

La regidoria regentada per Eva Frade valorarà, en primer lloc, la puntuació i el nombre de vots que obtingui cada grup. En segona instància, es tindran en compte altres aspectes, com la viabilitat econòmica de la contractació, la coherència de l’estil musical per a cada escenari i el fet que el grup en qüestió sigui d’àmbit local i/o s’expressi en llengua catalana.

Els veïns i veïnes fem nostres les festes de Ciutat!

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris