Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Un total de 18 activitats se celebraran a Palma fins al 26 de novembre amb motiu de la Diada Internacional contra la Violència cap a les Dones #25N. La regidoria d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics ha impulsat un programa d’activitats conjunt amb institucions i entitats socials, les quals van des de monòlegs fins a jornades informatives i tallers d’autodefensa feminista.

Aligi Molina, regidor de l’àrea, expressà en roda de premsa la nostra “convicció ferma per acabar amb aquesta xacra. Volem mobilitzar a la societat palmesana perquè volem que Palma sigui una ciutat lliure de violències masclistes”.

Aquí podeu consultar el programa d’activitats i aquípodeu veure el vídeo de la roda de premsa on intervingueren Aligi Molina, la Directora General d’Igualtat, Lucía segura, i la regidora d’Educació i Esports, Susana Moll.

L’accessibilitat com a prioritat

Una de les nostres prioritats és l’eliminació de les barreres arquitectòniques i de tot tipus per a les persones amb discapacitat.

Per això, des de la regidoria d’Infraestructures i Accessibilitat amb Rodrigo Romero al capdavant, s’ha organitzat un curs d’Introducció a l’accessibilitat i la discapacitat, dirigit al personal amb responsabilitat política a l’Ajuntament. Coordinador/es i director/es generals, assessor/es de districte i gerents d’empreses municipals ja van realitzar el curs el passat mes d’octubre i la setmana passada va ser el torn del batle i regidors i regidores.

L’accessibilitat és matèria bàsica a treballar dins el model de ciutat que volem: que totes les persones gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats siguin quines siguin les seves capacitats físiques o psíquiques. Més informació aquí.

Impuls a la participació ciutadana Eva Frade i l’equip de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial han iniciat una ronda de visites in situ a tots els Casals de Barri a fi de detectar la situació actual de cada un d’ells quant a problemes arquitectònics i d’accessibilitat, la situació de gestió, tallers, recursos, etc.

Amb la informació recopilada, es buscarà millorar i implementar els Casals de recursos suficients a fi que aquests tornin a ser nucli substancial de la vida social i associativa de cada barri, al mateix temps que es treballa per unificar i potenciar els 29 Casals que estan actius a Palma.

En aquest sentit, des de la regidoria es vol donar un impuls a la participació en un espai de reflexió col·lectiva sobre quin ha de ser el model de Casal que respongui a les necessitats ciutadanes.

Terrasses del Born

Des de la regidoria de Funció Pública i Govern Interior s’està cercant el consens per arribar a un acord sobre la ubicació de les terrasses del passeig del Born. La regidora Aurora Jhardi es va reunir juntament amb Antoni Noguera, regidor d’Urbanisme i Model de Ciutat, amb representants de restauradors, comerciants i veïns del Born per analitzar la situació i cercar un acord.

Aurora terrasses

Des de l’Ajuntament s’ha plantejat la possibilitat de situar les terrasses en el vial de vianants lateral. Aurora Jhardi afirma que: “amb el compliment de la legalitat i les ordenances, pel que fa a l’ocupació, es guanyaria espai, no només en el Born, també a la resta de la ciutat”.

 

Aquesta setmana tendrà lloc una nova reunió per analitzar les diferents propostes.  Les dues parts coincideixen en la necessitat d’unificar l’estètica de les terrasses i en no augmentar el nombre de terrasses en el passeig en el futur.

Mercat de l’Olivar 

Mercat de l'Olivar

El mercat de l’Olivar ha renovat la seva imatge amb un projecte de comunicació integral per continuar essent un referent en el sector alimentari, punt de trobada per a residents i visita obligada per a turistes. El projecte de comunicació promourà la gastronomia, cultura, costums i artesania pròpies de l’illa.

Des de la regidoria de Sanitat i Consum, amb Antònia Martín al capdavant, recolzam les estratègies que impulsen els valors del comerç sostenible i de qualitat, en especial aquells que fomenten els productes locals i de temporada, valors que sustenten el mercat de l’Olivar. A més, al voltant s’hi gesta tot un teixit comercial que el complementa i l’ocupació laboral és un punt que es vol impulsar especialment des d’aquesta regidoria.

 

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris