Què hem fet aquesta setmana a Cort?

L’esborrany dels pressuposts de l’Ajuntament de Palma ha estat aprovat. Som Palma considera que aquests pressuposts suposen un primer pas cap a les millores no només conjunturals sinó sobretot estructurals que necessita la ciutat de Palma. Així i tot, i fent una mica d’autocrítica, des de Som Palma pensam que és necessari anar més enllà a l’hora d’elaborar uns pressuposts de rescat ciutadà. Més informació aquí.

Consulta ciutadana 

Born

La regidoria de Funció Pública i Govern Interior ha posat en marxa -amb la col·laboració de la regidoria de Participació Ciutadana- una consulta ciutadana no vinculant per a decidir, amb l’ajuda dels veïns i veïnes de Palma, el futur de les terrasses del passeig del Born. La consulta serà via internet amb targeta ciutadana.

En paraules d’Aurora Jhardi, regidora de l’àrea: “hem encetat un camí cap a la participació directa. Un camí que ens omple d’alegria recórrer perquè suposa la posada en pràctica d’aquella política de la qual parlàvem durant la campanya electoral. Fem les primeres passes cap a la consolidació d’un nou model de participació ciutadana, queda molta feina per fer i no aturarem.”

Nadal solidari

Dos nins de les associacions Poble Sahrauí i Escola en Pau  seran enguany els encarregats de l’encesa dels llums de Nadal i de les inauguracions del Betlem de Cort i de la Bústia Reial. Serà el pròxim dia 27 de novembre i la campanya s’allargarà fins al dia 6 de gener (al Centre es perllongarà durant les revetlles de Sant Antoni i Sant Sebastià).

Llums nadal

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, apunta que s’ha triat aquesta opció “com a mostra de solidaritat cap al poble sahrauí que ha patit recentment fortes inundacions als  campaments de refugiats situats prop de la ciutat algeriana de Tindouf”.

Pel que fa al dispositiu,  el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, ha destacat que “enguany s’arribarà a 66 barriades i hi haurà 93 carrers il·luminats a tota la ciutat”.

Podeu veure la roda de premsa d’ambdós regidors amb la informació ampliada aquí.

Campanya de control sanitari

Matances

La regidoria de Sanitat i Consum, amb Antònia Martín al capdavant, ha posat en marxa la campanya que posa a disposició dels usuaris la informació del col·legi de veterinaris acreditats sobre el control sanitari que han de realitzar totes aquelles persones que realitzin matances de porc casolanes, especialment les anàlisis triquinoscòpiques obligatòries. Aquesta campanya començarà l’1 de novembre i es perllongarà fins el 30 de març.

Existeix una normativa comunitària, estatal i autonòmica relativa al sacrifici i consum d’aquests animals, quan es destinen exclusivament a l’àmbit familiar. Els productes resultants de la matança es destinen al consum familiar, de manera que n’està prohibida la venda.

 

L’Ajuntament de Palma té a disposició dels ciutadans el telèfon municipal 971 22 59 08 per a sol·licitar el control veterinari. L’Ajuntament contactarà amb un veterinari acreditat col·laborador, que s’encarregarà de realitzar tots els tràmits necessaris i obligatoris de la matança.

Palma contra les violències masclistes

A més de la penjada del llaç i la pancarta per a commemorar el 25-N, Diada Internacional contra la Violència cap a les Dones, aquest diumenge ha tengut lloc la Marxa Pacte Palma Rodam contra les Violències Masclistes, una de les activitats que organitza la regidoria d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics per a simbolitzar la implicació de la ciutadania contra la violència masclista i en suport a les persones que la pateixen.

Bicicletada

Centenars de persones -grans, joves, petits i petites- rodaren a la marxa. El regidor de l’àrea, Aligi Molina, assegurà que “la lluita contra les violències cap a les dones és una prioritat màxima de l’equip de govern i és al centre de les polítiques de l’Ajuntament”, i la tinent de Batle, Aurora Jhardi, volgué tenir un record per la veïna de Sant Jordi assassinada aquest passat estiu: “Gemma Vich, ets als nostres cors”.

bici Palma 2 bici Palma 3 bici Palma 4 bici Palma

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris