Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Què hem fet aquesta setmana a Cort?

L’Ajuntament ha presentat la campanya de recollida d’aliments, ‘Operació Quilo’, que es va dur a terme a benefici del Banc d’Aliments el passat cap de setmana. La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, va fer una crida als ciutadans perquè col·laborassin i assenyalà que “la pobresa arriba a totes les famílies i tothom es pot trobar en una situació de vulnerabilitat. Aquestes desigualtats es noten més quan arriba l’època de Nadal”.

Mercapalma ha col·laborat en aquesta campanya mitjançant la cessió d’espais per a emmagatzemar aliments. Al llarg de l’any, Mercapalma ja cedeix dos locals per a la recollida d’aliments, però la cessió s’amplia amb un tercer local durant l’Operació Quilo.

Banc d’Aliments ajuda setmanalment a unes 30.000 persones que s’agrupen en 118 entitats beneficiàries.

Aquí podeu veure la roda de premsa completa d’Antònia Martín amb el president del Banc d’Aliments i el gerent de Mercapalma.

La solució més democràtica 

El futur de les terrasses del passeig del Born es decidirà via consulta ciutadana, la qual es realitzarà entre el 9 i el 16 de desembre. La consulta consistirà en una senzilla pregunta de “sí o no” i, a continuació, es podrà respondre de forma voluntària sobre la preferència de mantenir les terrasses al centre del passeig o a la zona peatonal dels laterals.

Born

En aquesta iniciativa impulsada per la regidoria de Funció Pública i Govern Interior, hi han col·laborat també les àrees d’Igualtat i Drets Cívics i Participació Ciutadana i Coordinació Territorial. Aurora Jhardi declarà que segons els tècnics consultats, aquesta és la via més democràtica, ja que és la mateixa ciutadania qui, amb totes les opcions a l’abast, decideix sobre el seu patrimoni.

La votació es podrà realitzar via internet amb la targeta ciutadana i també s’habilitaran espais a diversos Casals de Barri i al Casal Solleric per a què totes les persones que ho desitgin puguin exercir el seu dret a vot de manera presencial.

El representant dels restauradors del passeig del Born, Joan Miquel Ferrer, reconeix la situació delicada en què es troben, però assegurà que els responsables municipals han actuat “amb absoluta transparència, per la qual cosa, no ens queda més remei que adaptar-nos a aquesta nova forma de fer política.”

Més atenció a les víctimes de violència masclista

Per a 2016, el pressupost de l’àrea d’Igualtat tendrà tres partides que s’incrementaran. D’una banda, la del Servei d’Atenció Integral a les víctimes de violència masclista, que passarà de 372.000 euros a 430.000 euros. D’altra, creix la partida per a tallers de prevenció, que es duplica i passa de 16.000 a 35.000 euros. Finalment, es crea una nova partida de 25.000 euros que es destinarà a campanyes per a lluitar contra la violència de gènere.

La regidoria d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics disposa de serveis que garanteixen l’atenció social a les víctimes de violència de gènere, així com atenció psicoeducativa als seus fills i filles. També desenvolupa programes d’atenció reeducativa als agressors i de protecció i seguretat de les víctimes, a més de treballar la prevenció mitjançant formació i sensibilització. Ofereix igualment un servei d’acollida a les víctimes i als seus fills i filles que han hagut d’abandonar el seu domicili.

ac6c6bc4-233a-44df-8088-c178fdaa00f2

Tal com declarà Aligi Molina, “L’Ajuntament de Palma té el compromís, no només polític sinó també tècnic, d’anar molt més enllà i millorar aquests serveis dia rere dia.”

Aquí podeu veure la roda de premsa d’Aligi Molina i Lucía Segura, regidor i Directora General d’Igualtat, presentant totes les dades, i aquí podeu consultar l’informe complet.

Festes de Nadal a Palma

El passat divendres dia 27 de novembre, amb l’encesa de llums i les inauguracions del Betlem de Cort i de la Bústia Reial, es donà el sus a les Festes de Nadal 2015. Com cada any, els infants podran dipositar les seves cartes als Reis d’Orient a la Bústia Reial que romandrà al vestíbul de Cort fins al 4 de gener. Enguany la bustia ha estat feta expressament per a l’ocasió.

Un altre dels moments més esperats és la revetla de Cap d’Any. La festa començarà a les 23 hores amb el concert de La Movida Band. Després de les tradicionals campanades, a les 24h, tendrà lloc una gran festa amb La Movida Band i The Watermelons.

812724662_120395_15948450833130321947

En total hi ha 87 activitats en el programa, 9 d’elles organitzades directament des de Participació Ciutadana (per les 8 de l’any passat) i la resta en col·laboració amb altres agrupacions o entitats.

Destaquen les rutes solidàries que es celebraran als diferents Casals de Barri i que han estat coordinades des de Participació. La regidora de l’àrea, Eva Frade, apunta: “Sabem que són unes festes familiars, plenes de màgia i emoció, però també som conscients que hi ha molta gent que ho està passant malament i volem que les festes de Nadal siguin també una celebració especial per a ells i elles”.

Aquí podeu veure la roda de premsa completa.

Encesa solidària dels llums de Nadal

Dos nins de les associacions d’Amics del Poble Sahrauí i Escola en Pau van ser els encarregats de l’encesa dels llums de Nadal i de les inauguracions del betlem de Cort i de la Bústia Reial.  Aquesta opció s’ha triat com a mostra de solidaritat cap al poble sahrauí, que ha patit recentment fortes inundacions als campaments de refugiats situats prop de la ciutat algeriana de Tindouf.

El regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, destacà que “enguany s’ha arribat a 66 barriades i hi ha 93 carrers il·luminats a tota la ciutat”. S’ha homogeneïtzat la decoració dels carrers amb garlandes de leds d’un color càlid: Born, Joan Carles I, passeig de Sagrera, pl. de Santa Eulàlia, pl. Major, pl. de Cort, pl. de la Reina, pl. d’Espanya, Avingudes i passeig de Mallorca.  Una de les novetats serà al carrer de Jaume III, on es col·locarà un arbre de Nadal idèntic al del passeig de Sagrera.

A les barriades es consensuarà amb els veïns els punts emblemàtics que es volen il·luminar. Enguany s’ha començat a Nou Llevant, però s’anirà fent a totes les barriades.

 

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris