Què hem fet aquesta setmana a Cort?

La consulta ciutadana sobre les terrasses del passeig del Born ja és oberta! Teniu fins al dimecres 16 de desembre a les 23:59h per a expressar la vostra opinió sobre la permanència o no de les terrasses del Born i la seva ubicació. Aquí teniu l’enllaç per a votar telemàticament. També s’han habilitat espais a diversos Casals de Barri i al Casal Solleric perquè totes les persones que ho desitgin puguin exercir el seu dret a vot de manera presencial. Aquí podeu trobar tota la informació.

Els espais públics de Ciutat, i en especial un lloc emblemàtic com el Born, són de totes i tots, i per tant, són els ciutadans i ciutadanes qui han de decidir quin ús se n’ha de fer. És la tercera consulta ciutadana que realitzam dins el nou govern de Cort i la primera de pes polític. Iniciam així mecanismes de participació directa, de vertadera democràcia participativa. Avançam cap a una nova forma de fer política amb on la gent del carrer senti seva la participació a les institucions i s’impliqui, deixant enrere l’obscurantisme i la verticalitat per donar pas a l’horitzontalitat i a les decisions i responsabilitats compartides.

Compartim les paraules d’Aurora Jhardi, regidora de Funció Pública i Govern Interior: “esperam que la gran victòria d’aquesta consulta sigui l’alta participació de la ciutadania sobre les qüestions que l’afecten.” Podeu veure aquí la roda de premsa.Us animam, per tant, a participar-hi, i a convidar a participar també a les vostres amistats i familiars!Recuperam els Consells de BarriL’Ajuntament de Palma torna a recuperar els Consells de Barri després que l’anterior equip de govern els suprimís. Es tracta d’un òrgan que permet a les entitats del barri mantenir una interlocució i un diàleg periòdic i directe amb l’Ajuntament. Durant aquest mandat s’articularan entorn a l’àrea de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, amb Eva Frade al capdavant, i els cinc districtes.f8c48615-8676-4ebf-94d4-f3b3a46cf118Els Consells de Barri són de caire no vinculant, però són fonamentals per conèixer la situació dels barris, escoltar els veïns i veïnes i dialogar amb ells abans d’actuar o projectar res a la zona i no a posteriori. Recuperam d’aquesta manera el contacte amb les barriades de Palma.La setmana passada es va dur a terme un Consell de Barri a Pere Garau, després que a principis de novembre se’n fes un primer a Son Gotleu. A la reunió hi varen acudir els regidors d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, i de Mobilitat, Joan Ferrer, amb associacions de veïns, comerciants de la zona, entitats de caire social, veïnats a títol particular i representants de l’escola Sant Francesc d’Assís i del CEIP Jafudà Cresques.

La importància dels mercats municipals 

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, va visitar la passada setmana els mercats de Llevant i de Pere Garau com a mostra de suport als mercats municipals i al producte local coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal.

12314532_973872212670884_7723387513923002049_oEl foment del consum de productes de temporada és un dels eixos que promouen els mercats, oferint d’aquesta manera una major qualitat al consumidor, a més del tracte personalitzat com a valor afegit.

Des de Som Palma, dins l’equip de govern de Cort, fomentam el retorn als valors de la proximitat, de la tradició, del saber fer, del tracte familiar i de defensa del mercat de Km 0.

Aquí podeu veure la galeria fotogràfica de les visites.

Dia Internacional de les Persones Migrants 

L’Ajuntament de Palma commemorarà el Dia Internacional de les Persones Migrants, que se celebra el pròxim 18 de desembre, amb una sèrie d’actes que comencen avui i que finalitzaran el 18 de desembre. Les actuacions que ha programat l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, i que es recullen sota el títol “TRÀNSIT-s- Una aproximació a la realitat”, inclouen activitats com exposicions, cicles gastroculturals, jornades formatives i cinefòrums, entre d’altres. Es tracta d’un programa que té com a fil conductor el coneixement de diferents experiències migratòries, realitats i cultures per a potenciar l’apropament i el diàleg entre elles.

Aligi Dia Internacional Persones Migrants

Des de l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, amb Aligi Molina al capdavant, es treballa en les línies de:

  • Acollida i atenció a persones nouvingudes, a través de la qual s’incideix en el coneixement de la ciutat, dels drets i deures i de l’accés als serveis de les persones nouvingudes.
  • Foment de la participació i l’exercici de la ciutadania per part de les persones nouvingudes, incidint en la millora de la seva capacitació i apoderament, especialment en el cas de les dones.
  • Millora del coneixement i la convivència propiciant espais de trobada i intercanvi entre persones i col·lectius de diferents cultures.
  • Prevenció i intervenció en la resolució de conflictes derivats de la convivència intercultural.

Conèixer les realitats de les persones migrants constitueix un acostament i una passa endavant per a l’eliminació de qualsevol tipus de discriminació i per a l’assoliment d’una igualtat real i efectiva entre totes les persones que viuen i conviuen a Palma. Aquí teniu el programa sencer. Apuntau-vos-hi!

Parcs infantils + Palma Verda 2015

El passat divendres quedà reobert al públic el parc infantil de la zona verda de devora l’edifici de Gesa, anomenat Bergantí. La zona de joc compta amb tres nous mastelers que substitueixen els anteriors, en els quals s’havien detectat indicis de podriment de la fusta. També s’han col·locat noves veles davant el problema de les antigues. Una altra de les modificacions introduïdes a l’espai de joc infantil és el nou paviment: ara recrea l’entrada en un vaixell en una illa del tresor, on es descriu un camí entre palmeres i pedres per al gaudi dels més petits.

Durant les darreres setmanes s’han dut a terme els treballs de reparació d’aquest joc infantil impulsats per l’àrea d’Infraestructures i Accessibilitat.

0_94981_1

Per altra banda, el regidor de l’àrea, Rodrigo Romero, assistí a les jornades Palma Verda 2015 sobre arboricultura i paisatgisme. L’arbre en el disseny urbà, la necessitat dels mateixos a les nostres poblacions, l’aigua de tormenta com a oportunitat i la gestió municipal d’espais verds i arbrat urbà de Palma van ser els eixos d’aquestes jornades.

 

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris