Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Setmana de molts canvis i notícies agredolces. La dimissió de Miquel Comas va ser una estocada per a totes nosaltres i ens ha deixat un exemple d’honestedat, coherència i honradesa irreemplaçable. Així i tot, ens alegram de donar la benvinguda a Eva Frade, que serà regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial i tenim plena confiança en què seguirà amb la gran tasca iniciada per Miquel amb la professionalitat i l’energia que la caracteritzen. Aquí podeu veure com ha quedat la reestructuració de l’organigrama a Cort.

Sant Sebastià vegetarià

Sant Sebastià veganos

Fins que Eva es pugui incorporar com a regidora, és Aligi Molina -regidor de Joventut, Igualtat i Drets Cívics- qui està al capdavant de l’àrea de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial. I ja ha aportat el seu granet d’arena amb un canvi, aparentment insignificant però en el fons molt significatiu, a les festes de Sant Sebastià.

Per primera vegada hi haurà espais exclusius per a torrades vegetarianes i veganes. Aquest fet no només ens permet tenir unes festes més obertes i inclusives per a tota la ciutadania, sinó que a més, tal com afirma n’Aligi, “la gent omnívora no acaba d’entendre la visió política de qui, per motius ètics, decideix no menjar animals. Per això aquesta és una bona oportunitat per a obrir el debat de manera seriosa i que ens plantegem quina ha de ser la nostra relació amb els animals.”

 

Recuperam els drets perduts pel funcionariat

Aurora Funció PúblicaL’Ajuntament de Palma retornarà al funcionariat el 25% de la paga extra que se’ls va anul·lar l’any 2012, percentatge al qual s’hi ha de sumar un 25% que ja se’ls va ingressar. A més a més, també rebran -entre l’octubre i el desembre- el pagament per les hores extraordinàries que van fer l’any passat i que no se’ls havia abonat. Aquí podeu trobar tota la informació i la roda de premsa d’Aurora Jhardi, regidora de Funció Pública i Govern Interior, explicant-ne tots els detalls.

Una passa més en la recuperació dels drets perduts per les treballadores públiques.

Infraestructures i Accessibilitat

Estan d’enhorabona a l’àrea d’Accessibilitat: el tècnic José Chito ha guanyat el premi del Consell de Mallorca a la Solidaritat i a l’Accessibilitat per la seva trajectòria en accessibilitat universal.

814427128_44097_3082291711996564236

Rodrigo Romero, regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, acompanyà a José Chito en la rebuda del premi.

Pel que fa a Infraestructures, ja s’han iniciat les obres per ampliar la voravia del Camí de Muntanya de Son Ferriol, una de les demandes històriques dels veïns i veïnes que servirà per humanitzar aquest carrer. Més informació aquí.

La importància dels mercats

 

El passat dijous es va constituir el nou Consell d’Administració deunnamed (2)  Mercapalma, del qual forma part la regidora de Sanitat i Consum AntòniaMartín. Cal destacar que els membresde Cort dins el Consell han renunciat a les seves dietes.

A la reunió es va posar de manifest la voluntat de donar a conèixer Mercapalma a la ciutadania, per la qual cosa es treballarà en les accions contemplades dins el Pla de Responsabilitat Social Corporativa. Per posar-ne alguns exemples:

Mercapalma col·labora amb un gran nombre d’activitats, com Fit Salut i la Marató -amb la donació de fruita a cada esdeveniment-, i a més dóna fruita per a les activitats de promoció de la salut que ofereix l’Ajuntament a través de Palma Educa, com Desdejuni Saludable i l’Escola al Mercat.

Districte Nord

L’oficina del Districte Nord, com cada setmana, ha fet una feinada per donar resposta a les demandes dels veïns i veïnes. En aquest sentit, han posat en marxa un treball conjunt amb Model de Ciutat (Urbanisme) per tal de detectar i donar utilitat a solars dels diferents barris abandonats o que són propietat de l’Ajuntament, per poder crear espais per a horts urbans, zones d’ús públic i instal·lacions esportives.

Aurora Jhardi i Toni Villalonga, regidora i Coordinador del Districte, amb personal de l'àrea

Aurora Jhardi i Toni Villalonga, regidora i Coordinador del Districte, amb personal de l’àrea

Per altra banda, per tal de poder donar un millor servei a la ciutadania i complir amb un dels principals eixos del programa consensuat, el personal de l’oficina assistí al curs sobre “Transparència en la gestió municipal”. Allà s’informaren sobre la Llei de Transparència i tots aquells punts que cal tenir en compte per millorar com a Ajuntament i poder fer accessible tot el que succeeix als ciutadans i ciutadanes, potenciant així que estiguin ben informats i puguin decidir sobre el model de ciutat que volen.

Bona feina!

 

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris