Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Què hem fet aquesta setmana a Cort?

L’equip de govern municipal va mantenir el passat dijous una reunió de feina per fixar les actuacions de la seva acció de govern. Durant aquesta trobada, les àrees municipals establiren les seves prioritats polítiques de cara als pressuposts de l’any 2016, els primers d’aquest equip de govern.

L’objectiu és posar els pressuposts al servei de la ciutadania, perquè aquesta tengui veu i capacitat de decisió sobre els comptes públics. Així doncs, la inversió als barris, per dignificar i millorar la vida dels seus veïns i veïnes, i la recuperació dels drets de les persones centraran els pressuposts de l’any que ve.

La intenció és anar augmentant any rere any la participació ciutadana tant en l’elaboració com en l’execució dels pressuposts, i que aquests comptes contemplin les necessitats de tota la ciutadania. En aquest sentit, els districtes tendran capacitat de decisió en relació a l’execució de les partides que els afectin de manera directa.

Setmana artesanalArtesanal

Del 5 al 10 d’octubre els mercats artesanals de s’Hort del Rei, del Passeig Sagrerai de la plaça Major, celebraran la segona edició de la “Setmana Artesanal” durant la qual es podran contemplar demostracions in situ dels diferents oficis artesans que s’hi troben instal·lats.

Aquesta iniciativa, executada des de la regidoria de Sanitat i Consum, cerca ressaltar els valors de cultura, proximitat i kilòmetre zero d’aquests mercats, els quals han permès recuperar tradicions mallorquines i tal com destaca AntòniaMartín, regidora de l’àrea, “potencien la creació d’ocupació, dignifiquen la feina als mercats municipals i ofereixen productes de qualitat”. Aquí podeu veure la roda de premsa amb tota la informació.

Envelliment actiu

El Centre Flassaders acollí el passat dijous la jornada “Projectem el futur: cap a la participació inclusiva”, organitzada per l’àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, l’Escola Municipal de Formació, el Consell de Mallorca i el Centre Balears Europa per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran.

envellimentLa trobada tenia com a objectiu principal vincular les persones grans a les polítiques municipals i construir espais de participació per a elles. Aligi Molina, regidor de l’àrea, assegurava que “s’ha de lluitar per dignificar els processos d’envelliment” i que “s’ha d’aconseguir una visió més positiva”.

Aligi va fer una convidada a “lluitar contra el model que afirma que l’envelliment i la longevitat són problemes demogràfics i financers, com van afirmar tant el governador del Banc d’Espanya Luis Maria Linde com la senyora Christine Lagarde de l’FMI, perquè és una visió que ens allunya de la dignificació dels processos d’envelliment i ataca els drets socials de les persones majors”.

infraestructures

Millores en infraestructures

Aquestes darreres setmanes hem viscut fortes tempestes i pluges que han causat inundacions i desperfectes arreu de Ciutat. L’àrea d’Infraestructures, amb Rodrigo Romero al capdavant, està posant els recursos per evitar que aquestes situacions es tornin a repetir i per això ja ha elaborat un pla per a millorar la xarxa d’aigües pluvials de Palma, posant el focus en els principals punts negres d’inundacions. Les obres més urgents van començar el passat dilluns. Aquí podeu veure la vídeo-notícia amb més informació.

Per altra banda, Rodrigo assistí a la Comissió Tècnica de Son Gotleu juntament amb altres regidories implicades per a escoltar les demandes dels veïns i veïnes i conèixer de primera mà els problemes de convivència al carrer. L’Ajuntament de Palma dedicarà els seus recursos a la millora de les infraestructures, neteja i seguretat de la zona complint el seu compromís de recuperar la dignitat de tots els barris.

Barri a barri

I n’Aurora Jhardi, com a regidora del Districte Nord, supervisa personalment les necessitats de cada barri.

Sa-indioteria1

Aquesta setmana ha fet visites a Sa Indioteria i a Cas Capiscol. Com és habitual, són zones amb necessitats de millora sobretot en neteja i infraestructures.

Cal destacar la bona sintonia amb els veïns i veïnes del districte, gent molt activa amb moltes ganes de col·laborar que agraeixen la bona disposició d’una regidora que acudeix en persona a escoltar les seves demandes i també la gran feina que s’està realitzant des de l’oficina del Districte Nord per atendre les seves necessitats i millorar la qualitat de vida als seus barris.

informacióInformació directa 

Divendres passat tengué lloc l’assemblea de barri a Nou Llevant amb els companys del Cercle Podem Nou Llevant i els veïns i veïnes de la zona. Hi assistiren els regidors AuroraJhardi, Aligi Molina i Antònia Martín per parlar de la seva feina a Cort però sobretot per a escoltar i posar en comú propostes per a atendre les necessitats de millora del barri, un dels més oblidats de Palma.

asamblea

Els pilars de Som Palma: transparència, informació directa i horitzontalitat.

Estam al servei del poble!

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris