Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Aquesta setmana ha començat amb el ple extraordinari sobre la problemàtica de la Platja de Palma. Hi van intervenir veïns i comerciants de la zona per aportar la seva visió i fer propostes. L’equip de govern municipal va donar comptes de la feina feta i anuncià les següents actuacions:

  • Limitar la  venda d’alcohol a la Platja de Palma.
  • Obertura d’una oficina conjunta del patronat d’habitatge i de benestar social per donar resposta als
    problemes socials estructurals que existeixen a la zona.
  • Campanya informativa sobre el compliment de les ordenances municipals, neteja, consum d’alcohol, etc.
  • Campanya d’inspeccions a locals amb caràcter previ a la campanya d’estiu (adequació de llicència, relació entre llicència d’activitats i ocupació de via pública, informació sobre limitació de venda d’alcohol, etc…).
  • Col·laboració amb l’Ajuntament de Llucmajor per coordinar les normatives i actuacions a desenvolupar.
  • Recerca activa de finançament: a través del Consorci Platja de Palma i mitjançant la reinversió de l’Impost Turístic que el Govern vol posar en marxa i que es recapti a la Platja de Palma.
  • L’Ajuntament de Palma insta al Govern a impulsar la regulació del “tot inclòs”.

És imprescindible i primordial recuperar la confiança de veïns i veïnes, dels comerciants i hotelers en què és possible, entre tots, transformar el producte turístic de Platja de Palma.

Seguim recuperant els barris

Però no només S’Arenal necessita recuperació i és per això que n’Aurora Jhardi, regidora del Districte Nord, acudí al barri del Capitol per estudiar mesures per a millorar la zona de la plaça Fleming.

Els projectes a dur a terme inclouen la coordinació amb Emaya per augmentar la neteja, el tancament de la plaça durant la nit per respectar els horaris de descans i evitar l’excessiu renou nocturn i altres actituds incíviques que hi ha actualment, recuperar trets característics de la plaça com eren els cavallets o aprofitar  l’espai amb altres propostes d’oci que s’estan estudiant.

son Ferriol

Fa més de 30 anys que Son Ferriol reclama noves voravies i arbrat al Camí de Muntanya. Aquesta setmana per fi, i gràcies a la coordinació de l’àrea d’Infraestructures amb la regidoria de districte i les entitats del poble, s’ha aprovat i consensuat el projecte. Rodrigo Romero, regidor de l’àrea, està fent una gran feina barriada per barriada per a millorar els problemes d’infraestructures i degradació d’algunes zones de la ciutat.

 

Escola al mercat

Decàleg-Vida-Saludable

Des de Sanitat i Consum, amb Antònia Martín al capdavant, ens hem adherit a la iniciativa estatal de “L’escola al mercat”, la qual vol fomentar bons hàbits alimentaris i el producte local balear entre els nins i nines.
L’activitat consisteix en una visita setmanal de les escoles al mercat municipal més proper. També col·labora amb la iniciativa l’Institut Municipal de l’Esport (IME) mitjançant un programa d’activitats lúdic-esportives, el qual té com a objectiu donar a conèixer diferents esports als infants i fomentar els hàbits saludables.  Aquestes es duen a terme a l’espai exterior dels mercats.

Amb les activitats educatives del projecte, els infants podran gaudir del mercat de referència del seu barri com a punt emblemàtic d’abastiment de productes frescs, com a part de la nostra cultura i punt de trobada dins la nostra ciutat.

Casals de barri

I ja  estan obertes les inscripcions per a les activitats del curs 2015-2016 dels casals de barri de l’Ajuntament de Palma.

Casals de barri

Miquel Comas, regidor de Participació ciutadana i Coordinació Territorial, al Casal de Barri i l’Associació Veïnal de Son Espanyol, per conèixer les seves necessitats i activitats.

Com cada any, els casals de barri ofereixen una àmplia oferta d’activitats que abasten diferents camps com anglès, ball, brodat, ioga,  manualitats, pilates, pintura, zumba, dansa del  ventre, informàtica, ball de bot, guitarra, restauració de mobles, fotografia, patchwork, country, ganxet…

El 35% dels tallers estan relacionats amb el benestar físic i mental de les persones; el 20% són activitats relacionades amb l’artesania i la creativitat; el 29% són activitats relacionades amb el teatre, la música i el ball; el 4% són activitats de cuina i alimentació i; el 13% restant són activitats diverses com ús de les noves tecnologies, idiomes, etc.

S’ha de destacar el cas de Flassaders, centre social gestionat per la regidoria de Joventut, Igualtat i Drets Cívics (actualment amb Aligi Molina al capdavant), que té com a finalitat impulsar i realitzar actuacions per a la millora de la igualtat, el civisme i la participació.

FlassadersEntre els tallers ofertats per a aquesta tardor volem fer menció de dues activitats que són un reflex del canvi que s’està produint a la societat i també a la institució pública: el taller de cuina vegana i el d’autodefensa feminista. Aquest fet pot semblar insignificant però té un significat de fons important: l’empoderament de les dones i el respecte per la vida dels animals estan agafant protagonisme dins la nostra societat. Volem creure que aquests petits gestos conformen el camí cap a una societat més justa, igualitària i respectuosa amb el medi ambient i els éssers que l’habiten.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris