Què hem fet aquesta setmana a Cort?

L’Ajuntament i les organitzacions sindicals han acordat el pagament de la carrera professional a tot el personal del consistori. Aquest acord, el qual suposa un mecanisme d’ascens i promoció professional per les treballadores i treballadors del consistori amb la consegüent millora salarial, s’ha aprovat per unanimitat de tots els sindicats.

Aurora sindicats

Aurora Jhardi, regidora de Funció Pública i Govern Interior, destaca d’aquest nou acord la importància en l’avaluació, entre d’altres, de la feina duta a terme pel personal de l’Ajuntament, avaluació directament vinculada amb la formació, la falta d’absentisme laboral i el rendiment dels departaments, cosa que repercutirà en un millor servei cap a la ciutadania.

Aurora també exposa que “la recuperació dels drets laborals retallats durant la passada legislatura i la millora dels mateixos és un dels eixos fonamentals de la Regidoria de Funció Pública. Perquè malgrat els entrebancs pressupostaris que pateixen les administracions locals, aquest govern municipal fa feina primordialment per i amb la gent.”

Des de Som Palma dins el ‪#‎GovernDeLaGent‬, treballam dia rere dia per retornar la dignitat i els drets perduts de les treballadores públiques i de la ciutadania en general.

Podeu veure la roda de premsa completa aquí.

Cooperació i desenvolupament

Des de la regidoria d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics s’han reunit amb el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per a restablir la col·laboració amb aquesta entitat. En concret, es va parlar d’una línia de col·laboració en matèria de persones refugiades. S’estudia en què treballa el Fons en aquest sentit i com l’Ajuntament de Palma hi pot ajudar, prenent de referència la línia de col·laboració entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Quios (Grècia).

Des de la regidoria d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, s’està treballant en quatre línies de cooperació:

  1. Dins el conveni amb el Fons Mallorquí, aquest any s’ha pressupostat l’augment de l’aportació de 10.000 a 20.000 euros.
  2. S’han establert les bases de les subvencions a l’educació per al desenvolupament, centrades en campanyes de sensibilització, conscienciació i informació.
  3. Restablir la comunicació amb les entitats: proporcionar assessorament, informació i mediació.
  4. Sempre que sigui possible, donar suport a aquestes entitats i col·laborar amb les seves activitats.

Reunió prostitució

Per altra banda, cal destacar la creació d’un grup de treball de Govern, liderat per l’àrea d’Igualtat, per a millorar l’atenció a les persones que exerceixen la prostitució i vetllar per una bona convivència.

En aquest sentit va tenir lloc la primera reunió amb entitats que treballen amb aquestes persones (Metges del Món, Casal Petit, Creu Roja i Amaranta). Durant les pròximes setmanes tendran lloc més reunions per a millorar la col·laboració entre aquestes entitats i el consistori.

En paraules d’Aligi Molina, regidor de l’àrea: “Per l’àrea d’Igualtat serà una prioritat política. Més coordinació i contacte directe per a conèixer la realitat de qui es dedica a la prostitució. Som conscients que és un tema complex però abans del debat més profund tenim molt de camí per avançar. Així que començam.”

Dia Mundial de la Salut

El passat dijous, la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, visità la Llar de majors de Santa Creu, amb motiu del Dia Mundial de la Salut, que se celebra des de 1950, engunany centrat en la lluita contra la diabetis.

Dia Mundial Salut

Antònia Martín ha reiterat “la importància de la prevenció per actuar en tots els àmbits relacionats amb la salut. Cal millorar l’atenció i reforçar la vigilància per promoure la salut a totes les edats”. La regidora ha posat d’exemple activitats com el programa “Guanya salut, cuida’t”, col·laboratiu entre Sanitat i Consum i Benestar Social, el qual té com a finalitat incrementar els coneixements sobre el cos humà i els seus cuidats, amb l’objectiu de millorar el control sobre la salut.

Infraestructures i Accessibilitat

Des de la regidoria d’Infraestructures i Accessibilitat cada setmana tenen contacte directe amb les AAVV i acudeixen als distints barris de Ciutat per conèixer de primera mà les seves necessitats.

En aquest sentit, Rodrigo Romero, regidor de l’àrea, s’ha reunit, juntament amb altres àrees de l’Ajuntament, amb l’AVV de Nou Llevant per tractar temes que preocupen a la barriada. Entre d’ells, la conservació del seu parc infantil.

Rodrigo Sant Agustí

A més a més, el passat dimecres el regidor acudí a la visita del barri de Sant Agustí per avaluar les actuacions dutes a terme a la zona. Des de juliol de 2015 s’s’han tramitat 69 peticions, 55 de les quals ja han estat resoltes o contestades i 14 es troben en estat de tramitació o estudi. Des de l’àrea d’Infraestructures, en concret, s’han tramitat 38 d’aquestes 69 peticions.

Des de la mateixa regidoria també s’han executat reparacions en el Parc de Ses Estacions i l’asfaltat del camí de Cala Major i dels primers 500 metres del camí de Son Reus.

T’han agradat les festes de Sant Sebastià 2016?

Des de Participació Ciutadana ens conviden a participar, com a ciutadà o ciutadana i com a entitat o col·lectiu, a avaluar la darrera edició de les festes patronals de la nostra ciutat. Ho podeu fer a tráves d’aquesta enquesta.

Sant Sebastià

Els resultats de l’enquesta es traslladaran a la Comissió de Festes de Palma per al seu debat i proposta de les festes de Sant sebastià que volem en el futur.

Podeu enviar les vostres respostes a l’enquesta, com a màxim dimarts, 26 d’abril de 2016.

Perquè volem costruir amb tu les festes de totes i tots, participa!

 

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris