Què hem fet aquesta setmana a Cort?

En el primer ple ordinari de 2016 del passat dijous 28 de gener, recuperàrem el nom històric de Palma per a la nostra ciutat.

De les regidories de Som Palma, intervingueren:

 • Antònia Martín, regidora de Sanitat i Consum i portaveu del partit, comparegué a petició del PP i Ciutadans per explicar el cas de la beca concedida quan presidia el Col·legi Oficial d’Infermeria a la UIB.
 • Aurora Jhardi, regidora de Funció Pública, Govern Interior i Districte Nord i 1era Tinent de Batle, comparegué a petició del PP per fer balanç de la feina feta dins les seves àrees.

Preguntes orals:

 • Rodrigo Romero, regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, respongué al PP una pregunta relativa al calendari del manteniment dels col·legis públics.
 • Aurora Jhardi respongué dues preguntes: una del PP relativa al compliment de la transparència en la web de l’Ajuntament i una altra de Ciutadans relativa a les terrasses del Born.

Sancions a la tauromàquia

L’Ajuntament de Palma ha interposat sancions a les activitats taurines que se celebren a la plaça de toros de la ciutat. Els expedients s’han obert per la presència de menors, de forma a més a més, reiterada, i per les deficiències detectades a la instal·lació.

Respecte a la presència de menors presenciant les activitats taurines, cal recordar que està totalment prohibida. L’any 2014 s’obrí un expedient per denunciar aquest fet. Ara la resolució és ferma i l’empresa Funciones Taurinas SA ja ha abonat la sanció de 1.100€. L’estiu de 2015 s’obrí un nou expedient per aquest mateix motiu. Aquesta vegada es proposa la sanció màxima, 10.000 €, per apreciar circumstàncies de reiteració i reincidència.

Des del Govern municipal posam fi a la impunitat dels responsables de les activitats taurines. Encara que l’abolició de la tauromàquia no és competència de l’Ajuntament, per a aquest equip de govern la tortura no és cultura i volem que aquesta activitat sigui desterrada de la nostra i de totes les ciutats.

Centre Municipal de Salut

A la regidoria de Sanitat i Consum s’han establert noves dinàmiques participatives amb els diferents equips que conformen l’àrea, entre ells el Centre Municipal de Salut. D’entre les propostes que han sorgit, destaquen:

 • La necessitat d’establir un canal comunicatiu amb altres institucions/organismes afins
 • Millorar la visibilització del servei en general per a la població (la gent ho confon amb els centres de salut de l’Ibsalut i sovint desconeixen que aquest és un servei orientat a la prevenció del qual en pot fer ús tota la ciutadania).
 • Importància de la transversalitat de la regidoria dins l’Ajuntament.
 • Necessitats de renovació de mitjans materials per a poder dur a terme de la millor manera possible les activitats.
 • Noves temàtiques per a les activitats de promoció de la salut que actualment no s’estan desenvolupant.

A més s’informà per primera vegada als participants sobre el pressupost de l’any 2016 per al seu servei, ja que fins ara desconeixien quins doblers es destinaven al Centre Municipal de Salut, els recursos materials i personals amb els que comptarien, així com la possibilitat de presentar i estudiar entre tot l’equip nous projectes.

Perspectiva de gènere al Centre Penitenciari

La Direcció insular d’Igualtat i la regidoria d’Igualtat visitaren el Centre Penitenciari de Palma amb l’objectiu de començar a treballar conjuntament per dur a terme una sèrie d’activitats a les recluses, que els ofereixi la oportunitat de sortir de la presó en millors condicions i amb eines per a afrontar aquesta nova etapa des d’una perspectiva de gènere.

Es tracta de tallers sobre l’autoestima, l’autocura, l’empoderament, l’expressió corporal, la creativitat, la resolució de conflictes i recursos i habilitats per a la cerca de feina per a les recluses que estiguin a punt de sortir. Per la seva banda, el regidor Aligi Molina es va interessar també per la població jove de la presó amb vistes a una futura col·laboració.

Nou tram de carril bici 

12672047_1161383537205213_8343670709936513245_o

Des del departament d’Infraestructures s’han iniciat les obres de millora al camí de Jesús, les quals contemplen l’execució d’un nou carril bici a la ciutat que enllaçarà les Quatre Campanes amb el carril bici de Baró de Pinopar. A més, s’han començat a remodelar les voreres del carrer de Jesús per renovar el trespol i fer accessibles les voreres.

Aquesta ampliació està prevista dins el projecte europeu CIVITAS-Dyn@mo sobre Mobilitat Urbana Sostenible en el que participa l’Ajuntament de Palma i està contemplada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Palma (PMUS). El pressupost ha estat de 35.000 euros.

El regidor, Rodrigo A. Romero, ha destacat que “amb aquesta inversió feim que les voreres del carrer de Jesús siguin totalment accessibles”. A més de la millora de l’accessibilitat, Romero ha afegit que “es duen a terme obres de remodelació de les voreres per a la seva adaptació al nou carril bici”.

 

Funció Pública

De l’àrea de Funció Pública i Govern Interior volem destacar tres fets aquesta setmana:

 1. En primer lloc, l’anul·lació per part del Tribunal Superior de Justícia de l’Ordenança Cívica aprovada al maig de 2014 per l’anterior govern del PP a Cort. El tribunal declara que l’Ajuntament no tenia competències per a dictar una ordenança d’aquest tipus. Aquí en podeu llegir tots els detalls.
 2. La Funerària de Palma ja ha aprovat el pagament de la resta de la paga doble que se’ls devia als seus treballadors i treballadores des de 2012. Aquesta era una reclamació molt important del comité d’empresa perquè les retallades afectaren de manera especialment negativa a la funerària. Aquest acord de pagament es va aprovar per unanimitat al Consell d’Administració el passat mes de gener de 2016 i va ser un dels principals compromisos amb els quals Som Palma va entrar a l’adiministració, per la qual cosa la presidenta de la funerària, Aurora Jhardi, i el gerent de la mateixa, Jordi Vilà, l’han resolt de manera prioritària.
 3. Aurora Jhardi, regidora de Funció Pública i Govern Interior, s’ha reunit amb el secretari general de l’European Foundation for Information Society (organisme no oficial de la Unió Europea), per establir un primer contacte amb la possibilitat de crear un conveni entre l’organisme i l’Ajuntament de Palma per al desenvolupament en comú d’un pla general per la transparència, l’atenció a la ciutadania en línia i la participació ciutadana conforme al Tractat d’Amsterdam, la cimera de Luxemburg i la cimera de Lisboa, el qual situaria l’Ajuntament a la capçalia en transparència i atenció a la ciutadania.

421208068_17940_7324042431573493876

Sa Rua 2016

Més de 2.600 persones han desfilat per Palma a Sa Rua 2016. En total, el passat cap de setmana desfilaren 14 carrosses, amb 370 persones, i 48 comparses, que suposaven 2.24o persones desfilant.

Segons explicà la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, “enguany la gran novetat és que Sa Rueta i Sa Rua es celebren el mateix dia, el diumenge, dia 7 de febrer, mentre que dissabte, 6 de febrer, hem apostat per la recuperació de la tradició dels balls de màscares”, que es celebrà a la plaça de Joan Carles I. Aquesta nova organització ha estat feta després de la proposta feta per la Comissió de Festes.

52ebd047-0651-4ec4-83ff-cd74038f2075

Enguany s’han diversificat les categories i a més s’ha premiat la reivindicació, l’originalitat o l’animació.

Els guanyadors han estat:

1. Carrosses:

 • més elaborada, FANTASIA VENECIANA
 • més reivindicativa, L’ESCOLA D’ANTANY
 • més original, CANDILAND
 • més engrescadora, SA SIQUIA VA A L’OEST

2. Comparses:

 • més elaborada, JUSTSKINOS
 • més reivindicativa, SALVEM ELS POLS
 • més original, ENDULZATE EL CARNAVAL CON CHOCO S’OLIVERA
 • més engrescadora, SARAVÀ

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris