Què hem fet aquesta setmana a Cort?

La passada setmana gaudirem de les festes de Sant Sebastià més participatives dels darrers anys. En total, més de 100 mil persones han pres part en les diferents activitats que han conformat el programa de les festes, com els concerts de la Revetlla, l’espectacular Correfoc, la Diada Ciclista o el “Sant Sebastià Petit”.

12631562_10156407618150366_6652045502804272686_n

Enguany, amb l’arribada de Som Palma a l’Ajuntament i al càrrec de la regidoria de Participació Ciutadana, cal destacar tres fets que han marcat la diferència en les festes de Sant Sebastià:

  • Les primeres festes participatives. Per primera vegada la ciutadania de Palma ha pogut participar, amb la seva valoració, en la tria dels grups per actuar a la Revetlla i han triat el que consideraven millor cartell per a les festes. La comissió de festes també ha començat a prendre les primeres decisions perquè aquestes siguin cada vegada més les festes de tothom.
  • Festes inclusives. Per primera vegada, s’han inclòs torradores exclusives per a persones vegetarianes i veganes. Una passa endavant en la defensa dels animals que a més ha permès a tot el món sentir les festes de Sant Sebastià com a seves.
  • Aposta per la integració. Dins el programa d’activitats amb motiu de Sant Sebastià, s’ha inclòs enguany la jornada “Veïns d’aquí i d’allà: Gitano, el ciutadà desconegut”, amb l’objectiu d’evidenciar l’existència d’una cultura gitana a la ciutat i apostar per la integració, amb posteriors concerts de flamenco i rumba a la plaça de l’Olivar.

Eva participació

L’àrea de Participació de l’Ajuntament, amb Eva Frade al capavant, ja comença a fer feina en l’organització de les festes de Sant Sebastià de cara a l’any que ve. En les pròximes setmanes començarà una ronda de valoracions entre les entitats. També es farà una enquesta d’opinió oberta a tota la ciutadania. Totes aquestes valoracions es duran a la comissió de festes de cara a fer feina en el model de les festes dels anys que vénen.

Reclamació històrica del veïnat

0cb0b03b-56aa-4c8f-be97-af00f443cf3f

Ja han començat les obres d’adequació dels passos a nivell de les vies del tren de Sóller, al seu pas pel nucli urbà de Palma, al llarg del carrer de la Concòrdia, entre les barriades de Son Oliva i de la plaça de Toros. L’actuació ha consistit en una millora del paviment mitjançant aglomerat asfàltic per aconseguir una superfície llisa que ha millorat l’accessibilitat dels vianants.

 

Segons ha explicat el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, “aquesta és una actuació a curt termini, però és necessària una actuació a llarg termini. Enguany avaluarem el millor sistema que podria passar per elevar l’actual desnivell de la via o pel soterrament”.

da6e74b8-e574-4aca-a1f5-e1909fb6d9bb

Aquesta actuació suposa donar resposta a una reclamació històrica dels veïns i veïnes de la zona, i gràcies a la feina coordinada entre les associacions, l’oficina del Districte Nord i la regidoria d’Infraestructures i Accessibilitat, ja és una realitat.

Contra la publicitat sexista 

L’àrea d’Igualtat ha aprovat una instrucció per a què el consistori no reprodueixi imatges sexistes o estereotipades, ni en el material propi, ni en la publicitat externa, amb l’objectiu d’avançar en la promoció de la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

Posteriorment es crearà un espai de formació tant del personal de comunicació com dels càrrecs de les diferents àrees per tenir una consciència més àmplia i profunda del que representen els estereotips sexistes al material de difusió de l’Ajuntament. Aquest projecte culminarà en un manual de bones pràctiques a la publicitat institucional.

Tal com afirma Aligi Molina, el regidor de l’àrea, “les institucions s’han de comprometre a no continuar fomentant una cultura de la discriminació, d’estereotips sexistes sinó obrir un nou temps d’una cultura de l’equitat, del respecte als Drets Humans i que fomenti activament la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.”Aquí podeu veure la roda de premsa.

Coordinació amb l’Autoritat Portuària 

Antònia Martín, regidora de Sanitat i Consum, s’ha reunit aquesta setmana amb l’Autoritat Portuària per coordinar actuacions i lluitar conjuntament contra les plagues a Ciutat. Aquestes són alguns dels acords als quals s’han arribat:

12524323_1548465882138503_5552669411650553093_n

  • Elaboració d’un protocol per part de la regidoria que serà implementat per l’Autoritat Portuària en la lluita contra les plagues urbanes.
  • Coordinació de la desratització i desinsectació al territori competència d’Autoritat Portuària i al de l’Ajuntament. Optimitzar recursos i augmentar l’eficàcia fent els tractaments al mateix temps.
  • Reunions semestrals entre la regidoria i l’AP per avaluar la campanya de control de plagues al litoral.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris