Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Perquè us volem mantenir ben informats i informades, aquí us deixam el resum setmanal de la feina feta a les diferents àrees de l’Ajuntament:

Palma ja és més accessible

platjadepalma2_a570

Estam d’enhorabona! L’Ajuntament de Palma ha obtingut la Bandera de Platja Accessible a Ciutat Jardí i a la Platja de Palma, concedida per AENOR. Palma és el tercer municipi de les Illes i el desè espanyol en aconseguir aquesta bandera. Els serveis certificats són els de bany assistit, socorrisme i primers auxilis, lavabos, dutxes, vestuaris, zones d’ombra i aparcament.

Aquesta11750666_1048823355127899_5710200050943498930_n certificació garanteix la igualtat d’oportunitats en l’accés i gaudi de les platges a totes les persones, amb independència de la seva edat o discapacitat.

Aquí podeu veure el vídeo de la roda de premsa amb tots els detalls: https://www.youtube.com/watch?v=6XqFcUt7JgU

 

Contra la violència de gènere

Aligi Molina i el seu equip d’Igualtat van convocar una reunió per situar i analitzar el model actual del Servei Integral de Víctimes de Violència de Gènere de Palma i revisar possibles propostes de millora. Es van generar debats de fons interessants i també moltes propostes sobre les quals es farà un treball conjunt i coordinat.

Hi van assistir representants d'entitats i organitzacions de moviments socials, sindicals i veïnals i també tècniques que treballen a l'àrea d'igualtat dels diferents nivells institucionals

Hi van assistir representants d’entitats i organitzacions de moviments socials, sindicals i veïnals i també tècniques que treballen a l’àrea d’igualtat dels diferents nivells institucionals

Rehabilitar els barris a través de la cultura

13894965364_8dbf15c404

Creiem que l’art és una autèntica eina de transformació social i una eina clau per a la rehabilitació dels barris desfavorits. Des de l’Ajuntament ja ens hem posat en marxa per col·laborar amb artistes urbans.

Concretament al Districte Nord, la regidora del qual és la nostra companya Aurora Jhardi, ja han tingut lloc reunions amb associacions de veïns dels diferents barris per preparar un projecte d’art urbà. El pla d’acció és triple:

  • Revitalitzar i harmonitzar el barri de Bons Aires mitjançant una iniciativa artística.
  • Oferir als artistes de Palma un espai per a expressar-se i mostrar les seves obres amb el reconeixement merescut.
  • Destacar el paper de l’art urbà com a eina de canvi positiu en l’àmbit de l’espai públic.

Infraestructures i salut del jovent

Els pares i mares del barri de Nou Llevant, amb l’objectiu de posar solucions a les dificultats que tenen els seus fills i filles, van organitzar una assemblea centrada principalment en l’àmbit futbolístic.

11752563_1467977603520665_6642069956525942013_n

Antonia Martín, regidora de Sanitat i Consum, i Rodrigo Romero, regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, hi van estar presents per escoltar les seves peticions. Varen visitar les instal·lacions inadequades del Poliesportiu Borja Moll, on no s’hi podrà entrenar aquest any i és l’únic disponible en el barri. Les reivindicacions recollides van ser poder utilitzar el poliesportiu, evitar l’obesitat infantil dels i de les joves i fomentar activitats esportives i de promoció de la salut que evitin el contacte d’aquests menors amb el món de les drogues.

A més d’això, n’Antonia està fent una feinada per combatre els problemes de salubritat de la ciutat:

Antonia plagues

Participació ciutadana i solidaritat

Com a regidor de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, en Miquel Comas ha hagut d’assistir a moltes reunions amb l’objectiu de fer que les festes i els esdeveniments culturals de Palma estiguin realment nodrits de la participació ciutadana: amb els regidors i regidores de districte per a potenciar la coordinació territorial, amb el Consell Insular per a preparar la Diada de Mallorca amb la Trobada de Gegants i amb l’Associació de Castellers de Mallorca.

unnamed (1)

Reunió de Miquel Comas amb l’ADIS

Però participació ciutadana no només són festes i, per això, en Miquel també ha establert converses amb entitats socials com ADIS (Associació Dignitat i Solidaritat) i divendres va visitar l’ONG Antiguos de Montesión Solidarios, un projecte horitzontal amb centenars de voluntaris que realitza una gran tasca social. Des de l’Ajuntament, volem reconèixer i potenciar la seva tasca creant espais de coordinació i comunicació.

Miquel ONG

Totes unides contra la tauromàquia

I, perquè volem una Mallorca sense sang, perquè estam en contra de la tortura als animals i volem aturar qualsevol tipus de maltractament animal, hem estat a la marxa antitaurina de Palma. La declaració de Palma Antitaurina serà la primera passa cap a l’abolició de la tauromàquia!

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris