Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Les subvencions per a les activitats de la gent gran estan garantides per a 2016. Així ho ha comunicat Aligi Molina, regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, a les quatre associacions de persones majors amb les quals es va reunir la passada setmana. L’àrea s’està posant en contacte amb totes les associacions per donar-los a conèixer el treball que s’està duent a terme i per reafirmar el suport de l’Ajuntament, que es mantindrà durant l’any que ve.

En primer lloc, se’ls ha comunicat que l’any 2015 es varen concedir 113.444 euros i per al 2016 s’han pressupostat 175.000 euros. Hi podran accedir, com fins ara, totes aquelles associacions que estiguin inscrites en el RMEC. Actualment hi ha 60 entitats de persones majors inscrites al registre de Ciutat.

A més, també s’incrementa la quantia màxima a la qual poder optar i passa de 2.500 euros per associació a 3.000 euros per al 2016. Aligi Molina ha assegurat que el 2016 es faran totes les activitats que s’han desenvolupat el 2015 i fins i tot se’n podran fer més. A més, va més enllà i anuncia que: “perquè entenem que les entitats no són gestories, ho han de tenir fàcil. Es facilitarà assessorament per a la realització dels tràmits i pel desenvolupament de les programacions per diferents vies: correu electrònic, telèfon i presencialment.”

Reclamació històrica del veïnat

Les obres d’adequació dels de les vies del tren de Sóller, al seu pas pel nucli urbà de Palma al llarg del carrer de la Concòrdia, entre les barriades de Son Oliva i de la Plaça de Toros, començaran a principis de gener. Aquesta és una reclamació històrica dels veïns i veïnes de la zona que es veurà executada després de Reis.

L’actuació tendrà una durada de 3 dies i consistirà en una millora del paviment de sis passos a nivell mitjançant aglomerat asfàltic. Amb això s’aconseguirà una superfície llisa i millorar així l’accessibilitat quant al trànsit per als vianants. També està prevista la millora de la senyalització en aquests trams.

Concòrdia

Gràcies a la feina coordinada entre Infraestructures i Accessibilitat, Mobilitat i el Districte Nord, es realitzarà aquesta actuació a curt termini, però, tal com indica el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, “en aquest tram es fa necessari una actuació a llarg termini”. Per aquest motiu, ha anunciat que es treballa en un projecte de millora consistent en una plataforma única de convivència vianant-ferrocarril. S’ha aprovat una inversió de 60 mil euros dels fons de la Llei de Capitalitat per a aquesta finalitat. Aquí podeu veure la roda de premsa amb tota la informació.

Ja tenim cartell per Sant Sebastià!

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, ha presentat aquest dilluns els cartells de les festes de Sant Sebastià 2016, que s’han elaborat tenint en compte les votacions obertes a la ciutadania de Palma.

núm.-2-foc-i-fum-213x300

Segons això, aquest és el cartell de la revetla:
Plaça d’Espanya: Pepet i Marieta, Boc, Els Pets i Wally López.
Plaça Major: Agrupació Folklòrica Revetla de Sant Antoni, Al Mayurqa, Els Catarres i Pirates Pirats.
Plaça de Joan Carles I: guanyador del concurs amateur, Xarxa, Helevorn, The Full Metal Jacket i Mago de Oz.
Plaça de la Reina: Navajita Plateá, Mojinos Escocíos i La Vereda.
Plaça de Cort: Madona, Tomeu Penya, Dinamo i Orrifar.
Plaça de l’Olivar: Monkey Doo, Rumba Katxai i Danny Romero.
Plaça de Sant Domingo: Vintage Rockers, Appetite for Illusion, Trallery i Ses Bubotes.
Plaça de la Llotja: Frenètics, Le Carromato, Andrea Motis & Joan Chamorro Group i Saxophobia Funk Project.

El pressupost inicial per a la Revetla i els dos concerts de la plaça d’Espanya (dies 18 i 20 de gener) era de 264.849,35 €. Després del procés de negociació i contractació, la despesa total serà de 231.529,32 €, i això suposa una reducció de 33.320,03 €.

Aquí podeu consultar els horaris de la Revetlla de Sant Sebastià 2016.

Mercats municipals 

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, acompanyada per Maria Antònia Comas, directora general de l’àrea, ha seguit amb les visites als mercats municipals de Palma. Durant  la setmana passada visità el mercat de Llevant, el de l’Olivar, el de Santa Catalina i el de Camp Redó.

901177ab-8d37-4a4e-baf8-69de80dbd362

La regidora ha volgut d’aquesta manera conèixer de primera mà les necessitats d’aquests espais de Ciutat que promouen el consum de producte local i de temporada. Les demandes dels mercats estan relacionades amb les millores en les infraestructures dels edificis municipals, de la mobilitat i l’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional o com fer front a l’incivisme. A més, s’analitzà l’evolució dels mercats per estudiar com fer front al repte de mantenir els mercats tradicionals.

Alta participació ciutadana

Un total de 15.655 persones ha participat en l’enquesta organitzada per l’Ajuntament en relació a l’ocupació del passeig del Born i la ubicació de les terrasses.

Dels 14.723 vots a la primera pregunta: “Vols terrasses al Passeig del Born?”, el resultat ha estat:

  • Sí:  11.869, un 80,6% dels vots
  • No:  2.854, un 19,4% dels vots.

Pel que fa a la segona pregunta, en referència a la ubicació de les terrasses, han votat 11.499 persones.

  • Opció a (centre): 8.410 vots (73,1 %)
  • Opció b (lateral): 2.204 (19,2%)
  • Opció c (indiferent):  885 (7,7%)

La regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, apuntà que “la ciutadania de Palma ha estat la gran guanyadora d’aquesta votació, ja que ha estat consultada i ha pogut donar la seva opinió” i que la gran participació reforça l’aposta de l’equip de govern amb aquesta nova manera de fer política escoltant i tenint en compte a la ciutadania. Aquí podeu veure la roda de premsa amb tota la informació.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris