Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Què hem fet aquesta setmana a Cort?

Per primera vegada des de fa quatre anys hi haurà doblers de Capitalitat de lliure disposició per a les inversions que decideixi l’Ajuntament de Palma, aportació que Som Palma ha procurat garantir i així ho farà en el proper exercici per posar solució als greus problemes estructurals que pateix la nostra ciutat. A més, Cort disposarà de gairebé 4 milions d’euros per a inversions que aportarà el Consell de Mallorca en el marc de la Llei de Capitalitat. D’aquesta manera, el consistori disposarà l’any 2016 d’11 milions d’euros gràcies a les aportacions tant del Govern com del Consell per destinar a inversions a Ciutat.

El consistori ha tingut lliure disposició per decidir els projectes que es duran a terme mitjançant la contribució del Consell sempre dins els àmbits en els quals té competències, que són Carreteres, Benestar Social i Cultura. Aquesta és la primera vegada que la institució insular fa una aportació a l’Ajuntament en matèria de Capitalitat.

Projectes 

  • Es destinarà més d’1 milió d’euros a iniciar la rehabilitació del passeig de Ronda, murada i fossats interior i exterior del Castell de Bellver. L’aportació provindrà de l’1 per cent cultural, que és la quantitat que el Consell reserva de la inversió total que fa en infraestructures per destinar a patrimoni.
  • S’executarà la senda ciclable i l’itinerari per a vianants que unirà La Real i Son Perera amb l’hospital de Son Espases. Es preveu una aportació d’uns 300.000 euros.
  • Es crearà una senda ciclable en el camí Vell de Sineu en el tram comprès entre el torrent Gros i Son Llàtzer. S’invertiran uns 400.000 euros.
  • Es farà la permeabilització i pacificació del trànsit del boulevard de la Façana Marítima entre el carrer Manuel Azaña i el torrent d’en Barberà  (700.000 euros).
  • Es durà a terme una millora urbana del camí Salard en el tram comprès entre el carrer Bimiamar i el camí vell de Sineu (540.000 euros).

“Islamofòbia i Occidentofòbia”

D’entre les activitats entorn del Dia Internacional de les Persones Migrades, han destacat aquesta setmana les conferències impartides per  Nazanin Armanian, professora de Relacions Internacionals a la UNED i analista de l’actualitat de l’Orient Mitjà i del Nord d’Àfrica, sobre islamofòbia i occidentofóbia i sobre la dona a l’Islam.

Qui mou la islamofòbia i la occidentofòbia i amb quins objectius? Què pretén la pseudo doctrina geopolítica del xoc de civilitzacions? Respostes a aquestes preguntes, l’anàlisi de la dona a l’Islam i els seus drets  com a ciutadana i com a membre de la família, els matrimonis (forçats, de conveniència, infantils), la poligàmia i monogàmia, els significats del vel, o els feminismes islàmics i violència de gènere van ser els temes centrals d’aquestes jornades.

Tenir una visió àmplia, realista, no-manipulada i no-estereotipada de la realitat sociopolítica d’aquests països és especialment important en aquesta conjuntura en què es combat la violència amb més violència, i la desinformació i la ignorància -a les quals contribueixen els mitjans de comunicació occidentals-, poden atiar la pujada al poder del pitjor monstre que ha patit Europa: el feixisme.

Nadal sostenible

El Nadal s’associa a festes, però també s’ha convertit en un moment vinculat al consum: les celebracions al voltant del menjar, els regals de Reis i del Pare Noel, els amics invisibles…contribueixen a incrementar els residus que es generen. Alguns petits actes poden contribuir a fer un Nadal més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Per això, el Centre Flassaders ha programat tot una sèrie d’iniciatives i activitats, fins al 4 de gener, entorn del consum conscient i responsable per a grans i petits.

Tots els tallers que s’han programat per als infants durant les vacances de Nadal a la ludoteca del centre persegueixen el mateixos objectius: la sensibilització i la reducció de residus. Amb creativitat i imaginació es confeccionaran ornaments nadalencs amb materials reutilitzats o reciclats.   També s’han programat altres activitats per al públic adult, com  la sessió sobre consum conscient al telecentre, “Fes el teu propi regal” o el taller de cuina Nadal low cost.

Senalla-intercanvi-2016

En aquesta programació de Nadal, el Centre Flassaders compta amb la col·laboració de l’entitat S’altra senalla amb l’exposició “I tu, consumeixes just?”, que ocuparà l’espai expositiu durant les vacances de Nadal. La mostra posa de manifest les grans desigualtats econòmiques del planeta com a conseqüència de les relacions comercials que s’estableixen amb els països menys desenvolupats i presenta el comerç just com a una alternativa real per canviar aquestes relacions injustes.

Per a més informació podeu consultar la web del Centre Flassaders: www.flassaders.org

Mercat de Nadal

Ja heu passejat pels mercats de Nadal de Ciutat? Aquest any tenim seixanta casetes a la plaça Major, seixanta a la Rambla i setanta a la plaça d’Espanya. Estan distribuïdes per sectors: a la plaça Major podreu trobar betlems i artesania, articles de regal i llepolies a la plaça d’Espanya, i articles de regal a la Rambla. Des de l’Ajuntament, a través de l’àrea de Sanitat i Consum, col·laboram amb entitats socials cedint una caseta a ONG’s. Es fa anualment una oferta pública i la intenció es fomentar la participació els anys vinents.

belenes-plaza-mayor-palma

Teniu fins al dia de Reis per gaudir de l’ambient nadalenc i acollidor que ens proporcionen aquests mercats, per passejar amb la família i les amistats, i per contribuir a la promoció del petit comerç adquirint els vostres regals a les casetes artesanes.

Darrer dia per a votar!

Teniu fins demà dimecres a les 23:59h per a votar a la consulta ciutadana de les terrasses del Born.

A Som Palma ho tenim clar: els espais públics no es privatitzen. Volem un Born per a passejar, per a realitzar-hi activitats culturals, per a gaudir-lo en comunitat. No a l’oci mercantilitzat!

Podeu votar telemàticament aquí i presencialment a través d’algun dels 13 Casals de Barri que s’han habilitat per a poder votar presencialment i també del Casal Solleric. Aquí podeu trobar tota la informació sobre com votar, els Casals i horaris.

818c48a5-b92f-4af6-bf0f-2a21105563b9

Tu decideixes!

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris