Què hem fet a Cort el mes d’agost?

Què hem fet a Cort el mes d’agost?

Començam setembre descansats, amb noves idees, noves propostes i sobretot moltes ganes de fer feina i seguir avançant en aquest camí per a construir entre totes i tots la ciutat que volem. Reprenem també el butlletí setmanal on vos informam de les activitats que duem a terme a dins i a fora de l’Ajuntament i a continuació vos oferim el resum del que s’ha fet durant el mes d’agost:

Igualtat entre barris

En els darrers anys, a la nostra ciutat hi ha hagut barris oblidats. Com a conseqüència directa existeix a Palma una forta desigualtat entre barris la qual tenim el ferme compromís de reduir al màxim.

Desratització-Son-Banya

La regidora Antonia Martín supervisà el pla de desratització.

Son Banya és una de les zones més deprimides i abandonades de Ciutat. Durant aquest mes des de l’Ajuntament hi hem reincorporat dos serveis municipals d’urgència per posar remei a la degradació del barri:

Per una banda, des de la regidoria de Sanitat s’ha iniciat el pla de control de rates per a millorar les condicions de salubritat de la zona i dels seus habitants (cosa que no es feia des de l’any 2008). Més info aquí

Per altra, s’ha reintegrat Son Banya dins les rutes de neteja d’Emaya, començant per un pla de neteja de l’acumulació excessiva de residus als carrers i als voltants del poblat. Més info aquí.

bloque-XII-corea

Els veïns i veïnes han denunciat noves deficiències en l’edifici durant aquest estiu

El bloc XII de Corea es va edificar dos anys enrere amb l’objectiu de rehabilitar el barri, un altre dels més degradats de Palma. Actualment es troba en estat d’abandonament, denunciat reiteradament pels veïns i veïnes, i per això Cort ha reiterat el seu compromís de posar-hi remei i arreglar-lo. Més info aquí.

Manteniment de les escoles públiques

El col·legi Joan Miró és un dels 12 centres escolars que han estat pintats aquest estiu. Al mateix temps, s’estan fent obres i millores de les instal·lacions a altres quatre centres i està previst repintar els 48 centres escolars de tota la ciutat, per dins i fora, durant els propers dos anys. Aquestes obres han suposat una inversió d’aproximadament 380.000 euros, i és que molts dels col·legis han estat pintats de manera integral per primera vegada des de fa més de deu anys. Més informació en aquest vídeo.

Foment de la cohesió social
junta-vecinos1

L’objectiu de la guia és facilitar tant a veïns i veïnes com a professionals eines per a fomentar la convivència.

L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics posa a l’abast de la ciutadania la reedició de la Guia per a la convivència a les comunitats de veïns i veïnes. Les comunitats veïnals són el primer espai on es teixeixen les relacions ciutadanes i, per tant, tenir-ne cura contribueix al benestar dels ciutadans i ciutadanes. El regidor de l’àrea, Aligi Molina, assegura: “esperam que aquesta guia esdevingui una eina útil i pràctica per al foment de la cohesió social, la millora de les relacions ciutadanes i la construcció d’un model de ciutat més amable que doni resposta a la diversitat i riquesa de la ciutadania de Palma”. Més info aquí.

El patrimoni públic com a prioritat
can-corbella

Can Corbella, abans de la retirada dels adhesius.

Dues accions que manifesten el compromís de l’equip de govern de prioritzar l’interès públic per sobre dels interessos privats i preservar els edificis emblemàtics de Ciutat:

– L’Ajuntament de Palma tanca l’establiment situat a l’Avançada del Castell de Sant Carles per no tenir les llicències corresponents

– Cort ordena la retirada dels adhesius dels vitralls de Can Corbella

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris