Podem Palma i Som Palma volen declarar Palma com a ciutat­-refugi

Podem Palma i Som Palma volen declarar Palma com a ciutat­-refugi

Podem Palma i Som Palma ens sumam a la proposta d’Ada Colau i demanam la creació d’una xarxa de ciutats-refugi per acollir persones que fugen de països en guerra al nord d’Africa i el Pròxim Orient. Podem Palma i Som Palma consideram que el que està succeint a les fronteres europees no es tracta d’una crisi migratòria –com interessadament ens volen fer creure– sinó d’una arribada massiva de persones refugiades que fugen de conflictes armats als seus països d’origen. Per això demanam que Palma es declari ciutat-refugi per tal de donar resposta urgent a aquesta crisi aportant el nostre granet d’arena i posar a disposició de l’Estat i de la Comunitat Autònoma els recursos necessaris per acollir als refugiats que ho demanin.

Considerem que és responsabilitat institucional acollir les persones que viuen aquest drama humà i complir amb les obligacions assumides per l’Estat com a signant de la Convenció sobre l’Estatut dels Refugiats de Nacions Unides. A més a més, Palma i la nostra illa varen conèixer el segle passat de primera mà el què significa fugir d’una dictadura i d’un país en conflicte com ho varen fer els nostres majors.

Volem denunciar la xenofòbia i la manipulació a través de la qual s’intenta generar confusióentorn de la situació fent servir els termes migrants i refugiats de forma indistinta, situació que ja va denunciar ACNUR fa uns dies.

Fa tres dies varen morir 71 persones ofegades dins d’un camió a Àustria. Aquest terrible succés va despertar moltes consciències i és un símptoma clar que estem patint la crisi més gran de refugiats des de la Segona Guerra Mundial. La quantitat de persones que moren cada dia intentant fugir del terror és inquantificable fent de la nostra Mediterrània una fosa comuna de proporcions monstruoses. A això s’afegeix la responsabilitat de la comunitat internacional en la desestabilització de la zona durant els darrers anys.

Podem Palma i Som Palma fem una crida a tots els nivells institucionals, Unió Europea, administració de l’Estat i de la Comunitat Autònoma, a què prenguin les mesures necessàries per estar a l’altura de les nostres obligacions jurídiques i fer honor als que haurien de ser els vertaders valors europeus.

 

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris