Ple Ajuntament de Palma 24 de setembre

Ple Ajuntament de Palma 24 de setembre

Ahir va tenir lloc el primer ple ordinari de l’Ajuntament de Palma passats els tres primers mesos de govern municipal. Valoració dels 100 dies, rendició de comptes i presentació de reptes i propostes de cara als nous pressuposts.

Som el govern de la gent

Miquel Comas va comparèixer com a 1er Tinent de Batlle per a explicar les prioritats de l’equip de govern municipal: transformar Palma en una ciutat més amable, més solidària, més sostenible i més moderna. I això ho farem gestionant els assumptes públics des dels principis de la transparència, la radicalitat democràtica, la participació directa i efectiva. Aquí podeu llegir la intervenció íntegra, amb les prioritats de cada àrea detallades.

Respectam la memòria històrica

L’equip de govern municipal rebutjà la petició del PP de mantenir el monument de Sa Faixina i es reafirmà en la seva decisió de retirar-lo. El monòlit, per les seves característiques, no es pot traslladar i no té valors  històrics o artístics destacables, a més de ser un monument en honor de les víctimes d’un sol bàndol, el feixista, de la Guerra Civil espanyola. Tal i com recomanen els informes municipals i per tal de respectar la concepció arquitectònica de la plaça construïda en la dècada dels anys trenta, l’espai quedarà lliure després de la retirada del monument.

Compromís amb l’educació pública

Durant els mesos de juliol i agost s’han distribuït un total de 688 beques de menjador i escoles d’estiu, 118 més que l’estiu passat. Aquesta ajuda municipal, destinada a les famílies amb més necessitats econòmiques, ha permès que centenars de nins i nines de Palma hagin rebut una atenció correcta. L’import total d’aquesta prestació ha estat de 167.000 euros, 25.000 euros més que al 2014.

Per altra banda, Rodrigo Romero com a regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, explicà que durant els mesos d’estiu s’han pintat 13 escoles del municipi, mentre que anteriorment només s’atenia a 2 o 3 escoles cada any.

Pluralitat de l’Estat español

El Partit Popular va presentar una proposició relativa a l’Estat de Dret i la cohesió d’Espanya, a la qual Antònia Martín, com a portaveu del grup municipal de Som Palma, respongué expressant la línia política del nostre partit, que es podria resumir en quatre idees principals:

  • Som Palma defensa la millora de la qualitat de vida de totes les persones, i això està per sobre de les banderes, fronteres o escuts.
  • Volem reivindicar un espai per al debat polític que no es redueixi automàticament ni s’identifiqui només a la qüestió nacional, tot i que aquesta també hi formi part.
  • Reiteram el nostre compromís ferm amb la defensa de la cultura i la unitat de la llengua catalana, reivindicació plenament compatible i respectuosa amb la regeneració democràtica que totes les nostres institucions necessiten.
  • Reivindicam l’obertura d’un procés constituent que sigui respectuós amb la pluralitat de les diferents sensibilitats i comunitats que conformen el nostre Estat.

Podeu llegir la resposta sencera aquí.

Encara queda molt per fer, la tasca que ens heu encomanat no és fàcil ni àgil, però no dubteu que seguim treballant de valent dia a dia per a tota la ciutadania de Palma i no aturarem fins a fer de Palma la ciutat que totes volem.

Seguim avançant!

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris