L’Oficina Antidesnonaments obre les portes

L’Oficina Antidesnonaments obre les portes

Ni gent sense casa, ni cases sense gent. Una frase ben coneguda dins els moviments socials i que temps enrere semblava una utopia. Ara, però, anam fent passes endavant per arribar a aquesta màxima que, entre totes, podrem fer realitat.

Avui l’Oficina Antidesnonaments ha estat inaugurada al carrer Ferreria número 9 de Palma. D’aquesta manera, l’equip de govern municipal posa en marxa les primeres eines per a combatre uns dels problemes més greus de la nostra ciutat. Els tres eixos de treball de l’Oficina seran:

 

  1. Assessorament jurídic i socialphoto472492934691923996
  2. Protocols de relació amb els jutjats i de comunicació amb els bancs
  3. Resposta social a les persones amb més dificultats per dur endavant els seus projectes de vida

També tenim la previsió de convocar la Taula d’Habitatge per al mes de setembre, que inclourà les entitats i institucions implicades per a treure endavant polítiques valentes i coordinades en matèria d’habitatge. Es convidarà a participar-hi a l’IBAVI, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, l’IMAS del Consell de Mallorca i les entitats representatives de l’àmbit com són la PAH i la EAPN (Xarxa per la Inclusió Social a les Illes Balears), entre d’altres.

És només la primera fase del projecte estratègic de Palma per aturar els desnonaments:

  • La segona fase, prevista per al mes d’octubre, contempla concertar el funcionament de l’oficina amb la regidoria de Benestar i Drets Socials. Aquesta àrea és vital per a poder establir protocols d’actuació i poder donar ajudes econòmiques a les persones que ho necessitin. És a dir, intervenció social en situació de vulnerabilitat, seguiment dels casos tant a nivell social com jurídic, entre d’altres funcions.
  • Finalment, la tercera fase preveu crear a través del pressupost un autèntic parc d’habitatges de lloguer social per donar resposta i alternatives d’habitatge a les persones que passen dificultats.

L’equip humà de l’Oficina Antidesnonaments està format per 2 tècnic/ques llicenciat/des en Dret, 2 treballador/es socials i un/a auxiliar administratiu. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i els dimarts i dijous de 17 a 19 hores a partir de la setmana vinent.

Avançam!

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris