L’Ajuntament de Palma preveu la remunicipalització d’una escoleta al pressupost de 2017

L’Ajuntament de Palma preveu la remunicipalització d’una escoleta al pressupost de 2017

L’Ajuntament de Palma preveu, al pressupost de l’any que ve, recuperar la gestió pública d’una de les escoletes de Palma, actuació que començarà per al curs 2017-2018. S’està estudiant, doncs, la remunicipalització de l’escoleta de Can Alonso.

 

 

La remunicipalització o municipalització dels serveis públics és una aposta ferma de Podem, i així quedà reflectit al programa per les eleccions municipals de Palma. Hem impulsat aquest procés dins l’equip de govern i, després de mesos de negociacions hem aconseguit materialitzar aquest compromís iniciant el camí cap a la recuperació de forma gradual de la gestió de les escoletes de Ciutat.

A Palma, més de 400 infants estan en llista d’espera per accedir a les escoletes públiques. La importància de la gestió pública de les escoletes té una doble vessant de gènere i d’educació. En primer lloc, aquest model de gestió afavoreix l’autonomia de les dones (les quals, en gran majoria, són les que encara carreguen el pes de les tasques familiars) i facilita la conciliació entre la vida laboral i familiar. En segon lloc, l’edat dels 0 als 3 anys és una etapa fonamental en el neurodesenvolupament dels infants i per això consideram essencial garantir una educació de qualitat durant aquests anys.

Actualment, l’Ajuntament de Palma compta amb onze escoletes, de les quals vuit estan externalitzades i altres tres són de gestió directa municipal.

Des de Som-Podem Palma, seguim complint els compromisos adquirits amb la ciutadania, dels quals la defensa d’una educació pública i de qualitat n’és un eix central.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris