L’Ajuntament se suma al Dia de les Famílies reivindicant la diversitat

L’Ajuntament se suma al Dia de les Famílies reivindicant la diversitat

L’Ajuntament de Palma se suma a la celebració del Dia de les Famílies, el 15 de maig, una jornada que l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 1993 per a mostrar la importància que la comunitat atorga a la família. L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics ha programat una sèrie d’activitats per a promoure la conscienciació i un millor coneixement dels processos socials, econòmics i demogràfics que afecten les famílies. El tema del Dia Internacional d’aquest any se centra en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3, que consisteix a garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les edats.

 

Per al regidor d’Igualtat, Aligi Molina, la celebració es basa en dues idees bàsiques. D’una banda, “atendre la realitat de les famílies d’avui en dia, la diversitat familiar que és plural”. “Fa trenta anys, la família tipus estava formada per un matrimoni convencional entre un home i una dona i molts fills i, avui en dia, no existeix un únic model, sinó que hi ha diversos models de famílies: dona-dona, monoparentals, home-home…”, segons Aligi Molina. Una diversitat que es vol reivindicar dins la celebració del Dia de les Famílies. D’altra banda, es vol fer palès que “les famílies hagin estat les que, davant les retallades duites a terme per les diferents administracions durant la crisi, hagin hagut d’assumir més càrregues econòmiques”.

Activitats

Pel que fa a les activitats, al Centre Flassaders podeu veure l’exposició Menjar en família: què ens uneix? Es tracta d’una mostra de fotografies sobre els programes d’ajuda alimentària que tenen el suport de la Unió Europea en diversos països del món: Txad, Equador, Jordània, Myanmar i Níger. La mostra s’ha fet en col·laboració amb el Centre Balears Europa i Europa Direct Mallorca. Les imatges són del fotògraf britànic Chris Terry, qui es va traslladar en aquests països per tal de recollir escenes d’una situació tan quotidiana com és el menjar en família. A més, com a activitat complementària a l’exposició, s’ofereixen una sèrie de tallers de cuina dels països següents: Equador, Senegal, Síria i l’Índia.

Allò que es vol donar a conèixer és la situació de milions de famílies d’arreu del món que subsisteixen gràcies a l’ajuda humanitària, ja sigui perquè són refugiades o perquè viuen a països d’extrema pobresa. L’exposició posa l’accent en la capacitat de les dones per a trencar el cicle intergeneracional de la fam, ja que encara que les dones tinguin més probabilitat de ser-ne víctimes, també constitueixen la solució més efectiva per a combatre-la i prevenir la malnutrició. De fet, la major part de les històries estan narrades per dones.

D’altra banda, el proper divendres 13 de maig es penjarà a la balconada de Cort la banderola de Nacions Unides que commemora aquest dia. A més, la setmana que ve, del 16 al 21 de maig, es duran a terme a Flassaders una sèrie de contacontes dedicats a històries que tracten d’una manera senzilla la diversitat de models familiars, des de les famílies monoparentals fins a les homoparentals, entre d’altres.

Podeu consultar el programa d’activitats aquí.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris