La plaça de l’esperança, la plaça dels nins i nines de Son Gotleu

La plaça de l’esperança, la plaça dels nins i nines de Son Gotleu

Una plaça en mal estat d’un dels barris més vulnerables de Palma. Nines i nins del CEIP Es Pont i joves del Centre Ocupacional Isla, aporten les idees per a millorar-la. La plaça de Son Gotleu coneguda com la “dels metges”, o la del centre de salut, està essent reformada seguint les propostes d’aquest grup d’infants i joves. 

 

A més, l’alumnat ha demanat que sigui “l’Esperança” el nom d’aquest espai que ha estat adequat amb les seves directrius i que actualment no té nom.

Rodrigo Romero, regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, ha afirmat que els tallers, com el de pintat dels fanals “serviran perquè els nins i nines participin en la millora de la plaça i també d’aquesta manera elles cuidaran una cosa que han fet amb les seves pròpies mans”.

13161187_10208783504443099_1361449454_o

El batle, José Hila, ha desitjat que la nova plaça “sigui l’esperança d’un canvi a la barriada” i ha destacat que “és bo que els nins i nines s’impliquin en decidir com ha de ser la ciutat, perquè així després la cuidaran més i l’estimaran més. És també una part del procés educatiu que la ciutat sigui viscuda i sentida per la ciutadania com a seva”.

Les millores

13120575_10208783502403048_1714156109_oEl batle, José Hila, el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A Romero, juntament amb la coordinadora de l’àrea, Virginia Abraham, i el coordinador de l’Oficina de projectes, Antoni Sbert, acompanyats per la tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll, i el regidor del districte de Llevant i tinent de batle de Mobilitat, Joan Ferrer, han acudit aquest dimarts al CEIP Es Pont per explicar quines actuacions de millora s’estan duent a terme a la plaça.

 

Amb cada actuació s’ha fet “taller formatiu” sobre cada una de les activitats realitzades. Així, avui, el taller s’ha centrat en la pavimentació. Una part de la plaça ha estat formigonada per fer-la accessible, tal com havien demanat els nins i nines, també amb la idea que també s’hi puguin pintar “jocs de terra”.

Les actuacions tendran un cost total de 23.550 euros i fins ara s’ha realitzat:

13120651_10208783502683055_83537053_o

  • Plantació de flors i un arbre per part del Servei de Parcs i Jardins juntament els nins, nines i joves.
  • Recuperació de 8 bancs individuals per part dels i les joves per a la seva instal·lació posterior a la plaça.
  • Condicionament dels punts de llum, substituint lluminàries i la instal·lació elèctrica. Ara, els suports seran pintats pel grup de nins i joves.
  • Adequació i supressió de barreres arquitectòniques de la plaça per part del Servei de Vialitat.

A partir d’aquí, només quedarà posar el nom als arbres i col·locar els bancs als espais on digui l’alumnat.

La data prevista per a què tot quedi llest és a mitjans del mes de juny.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris