Grècia: la democràcia venç la por

El poble grec i tota la gent que lluita en favor d’un futur digne, estam d’enhorabona! La voluntat del poble ha guanyat al xantatge. Grècia, bressol de la democràcia europea, torna a ser la llum que ens guia amb esperança cap a un futur on el triomf és de tots els pobles d’Europa.

11698572_923277987713905_4630954151605246014_n

“Triomf històric per al moviment anti-austeritat”

El NO a les polítiques de la Troika ha guanyat per un 61% i des de Som Palma volem felicitar al poble grec i reiterar el nostre suport  a la seva lluita contra el que Varoufakis ha denominat “terrorisme financer”.

Es va exigir al govern de Grècia imposar mesures tan en contra dels interessos dels ciutadans com la desregulació del mercat laboral, les retallades en pensions, la reducció de la inversió pública o l’augment de l’IVA dels productes bàsics. Polítiques qualificades d’austeritat quan en realitat han suposat retallades salvatges dels serveis públics amb gran sofriment de la població i que no han impulsat la recuperació econòmica del país, sinó tot el contrari. Syriza, en un gest de valentia admirable, es va negar a cedir a l’extorsió de l’Eurogrup i va convocar un referèndum per a que els mateixos ciutadans grecs decidissin el seu futur.

La majoria social ha parlat. Si només el fet de sotmetre a votació mesures que altres països d’Europa (Espanya inclosa) van imposar sense consulta resultava quasi revolucionari, aquests resultats confirmen que el canvi real ha arribat i és imparable. Aquesta victòria posa de manifest que el funcionament de l’Europa actual, l’Europa neoliberal, està abocat al fracàs.

Potser el 5 de juliol de 2015 serà recordat com el principi del final de les polítiques d’austeritat i suposi una nova renaixença de la voluntat dels pobles.

Enhorabona i GRÀCIES, Grècia!

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris