Defensem la sobirania, la democràcia i els drets: NO al TTIP.

Moltes organitzacions socials i sindicals, així com també alguns partits polítics, participen en la campanya contra el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP, per les seves sigles en anglès). El TTIP és un extens tractat sobre comerç i inversió que estan negociant, en secret, la Unió Europea i els Estats Units.

La seva principal finalitat és, com ells mateixos han reconegut, eliminar les “barreres” reguladores que limiten els beneficis potencials de les corporacions transnacionals als dos costats de l’Atlàntic. Ara bé, aquestes “barreres” són en realitat algunes de les nostres normatives més preuades en matèria de drets socials i medi ambient com per exemple els drets laborals, les normes de seguretat alimentària (incloses les restriccions als OGM), les regulacions sobre l’ús de substàncies químiques tòxiques, les lleis de protecció de la privadesa en internet i, fins i tot, les noves garanties en l’àmbit bancari introduïdes per prevenir una altra crisi financera com la de 2008. En altres paraules, no podria haver-hi més en joc. – John Hillary (en “El Acuerdo Trasatlántico sobre Comercio e Inversión“, 2014)

En cas de ser implantat el tractat que ara mateix s’està negociant en el si de la Unió Europea, l’acord faria irrellevants les institucions democràtiques i, per tant, també els ajuntaments, a la vegada que restringiria la sobirania ciutadana i tendria un impacte negatiu sobre els nostres drets.

A qui perjudica el TTIP?

– A la gent treballadora, perquè destrueix llocs de treball, restringeix els drets i augmenta la precarietat, l’atur i l’exclusió.

– Als autònoms i a les PIME, perquè augmenta la indefensió davant els privilegis que s’atorguen a les empreses transnacionals i als especuladors.

– Als agricultors i ramaders, perquè afavoreix l’especulació amb aliments i l’activitat de les transnacionals.

– Als treballadors i usuaris de la sanitat, perquè aprofundeix en la privatització de la sanitat i l’empitjorament dels serveis.

– A la comunitat educativa, perquè impulsa la privatització i l’empitjorament dels serveis.

– A la indústria del país, perquè desmantella el teixit industrial en benefici de les empreses transnacionals.

…I a la ciutadania en general, perquè suposa més pèrdua de sobirania, democràcia i drets.

A qui beneficia el TTIP?

– A les empreses transnacionals, perquè privilegia el seu poder enfront de les decisions democràtiques dels estats.

– Als especuladors i a les elits extractives perquè els dóna via lliure per apropiar-se dels béns comuns a costa dels drets de la ciutadania.

D’aprovar-se aquest tractat, moltes de les propostes i mesures que els partits i candidatures d’àmbit municipal porten als seus programes serien impossibles d’implementar. Per això, considerem molt important que la gent estigui informada sobre les conseqüències de la seva aprovació i, específicament, sobre com es posicionen davant el TTIP els partits que es presenten a les municipals del mes de maig.

Les versions locals dels partits del règim oferiran als seus programes municipals l’aplicació de mesures que són absolutament incompatibles amb la defensa del TTIP per part del mateix partit a escala estatal i europeu. Davant les cites electorals és fonamental que els partits es posicionin i expliquin la seva postura davant el TTIP i com afecta l’àmbit municipal.

Des de Som Palma defensem la sobirania dels municipis, la seva capacitat democràtica per decidir segons el que dicti la ciutadania, en el nostre cas, augmentant progressivament la participació de la gent de Palma en les decisions que afecten directament a les nostres vides. D’altra banda, no podem assumir una altra posició davant l’amenaça que representa el tractat contra els serveis públics també de gestió municipal (privatització de l’aigua, aprofundir en el procés de privatització de la sanitat i l’educació, serveis socials…).

En defensa de la sobirania, dels drets i de la democràcia, Som Palma se suma a la campanya internacional No al TTIP i donem suport a les mobilitzacions mundials del 18 d’abril, dia global d’acció contra els tractats de lliure comerç i inversions.

Aturem el TTIP!

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris