Crònica ple Ajuntament de Palma 29 d’octubre

Crònica ple Ajuntament de Palma 29 d’octubre

Ja tenim oficialment nova regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial. Eva Frade va prendre possessió ahir del seu càrrec com a regidora en el ple ordinari de l’Ajuntament.

En el darrer ple l’Ajuntament de Palma ha fet tres declaracions institucionals:

  1. Declaració institucional contra les violències masclistes en suport a la marxa estatal del 7 de novembre. Des de Cort ens volem sumar a la crida que fan moltes dones i entitats que participen en el Moviment Feminista per fer despertar tant les institucions com la societat. La demanda és a començar a considerar la violència de gènere com a qüestió d’Estat i abordar-la de forma contundent per poder començar a posar fi a aquesta xacra. Aquí podeu llegir l’escrit complet reflectint el nostre posicionament al respecte.
  2. Declaració institucional en suport al poble sahrauí, el qual està vivint una situació d’emergència ja que els campaments de refugiats sahrauís han estat devastats per fortes pluges torrencials i vents, a la qual s’ha de sumar la injustícia que pateixen des de fa 40 anys. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament mostra la seva total solidaritat i exigeix accions d’emergència i de cooperació a l’Estat espanyol i al Govern Balear.
  3. Declaració institucional per l’ampliació del Parc Nacional de Cabrera. Amb aquesta proposta es pretén la protecció d’hàbitats essencials i sensibles, rellevants per a la recuperació i manteniment dels estocs pesquers deteriorats per tècniques agressives de pesca com l’arrossegament de fons. Podeu llegir la declaració completa aquí.

Faixina

ARCA comparegué per a reiterar la seva petició de mantenir el monòlit de Sa Feixina, i també hi hagué representants de Memòria de Mallorca i Unitat Cívica per la República donant suport a l’esbucament del mateix. L’equip de govern municipal es va reafirmar en la seva decisió de derrocar el monument, complint amb la Llei de Memòria Històrica i fent palès que l’enaltiment al feixisme no té cabuda a la nostra ciutat.

Pel que fa a les regidories de Som Palma, hi va haver tres intervencions:

Aligi Molina respongué una pregunta oral del PP relativa a l’ampliació de l’estructura de l’àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics. Aligi explicà que la seva era una regidoria que no existia, ja que el Partit Popular l’havia fet desaparèixer quant a pressupost i quant a personal. L’equip de Cort l’ha recuperat i ha recuperat amb això la importància de la Igualtat en el govern i dels Drets Cívics en general.

Aurora Jhardi respongué una pregunta oral del PP relativa a la modificació del lloc de feina del cap de departament de personal al·legant que la motivació de la mateixa respon a la necessitat d’obrir la plaça a totes les administracions suprimint el requisit de 3 anys d’experiència, per afavorir la lliure concurrència i permetre que tot el funcionariat del nivell corresponent puguin accedir-hi. El canvi de complement específic s’entén pel fet que es tracta d’un lloc de feina que suporta molta pressió i que té una càrrega de feina molt important.

Eva Frade, per la seva part, intervengué per a parlar sobre els pressuposts participatius. La nova regidora explicà que la inversió als barris anirà ajustada a les seves necessitats, i això seran els veïns i veïnes qui ho valoraran. D’aquesta manera, la ciutadania tendrà veu per a decidir quins projectes són prioritaris per a millorar la seva qualitat de vida.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris