Crònica assemblea 24 d’octubre

El passat dissabte es va demostrar una vegada més que la gent, l’assemblea, és qui té la darrera paraula a Som Palma.

814422313_60459_5199948909389768017

A les 17:00h començava a arribar la gent amb ganes d’escoltar,  de participar, de dir la seva. Moltes d’aquestes persones ja afiliades al partit i també cares noves que es van afiliar abans de l’inici de l’assemblea.

S’havien presentat dues esmenes d’ordre del dia alternatiu i finalment va quedar aprovat l’ordre del dia inicial per votació:

1) Balanç i perspectives del govern municipal.
1a. Introducció al debat.
1b. Debat i preguntes.
1c. Resposta i conclusions.

2) Explicació direcció provisional.

3) Obertura assemblea ciutadana.
3a. Aprovació calendari.
3b. Aprovació reglament electoral i derogació de l’art 27 dels Estatuts.

1) Balanç i perspectives del govern municipal

Aligi Molina feu un balanç dels primers 100 dies de govern, amb un resum dels avenços que s’han aconseguit a les diferents regidories i també fent menció dels reptes i limitacions que suposa l’àmbit municipal i el fet de compartir govern amb dues altres forces polítiques.

A partir d’aquí s’inicià el debat amb les intervencions d’assistents a l’assemblea que tenien preguntes i propostes. El to general de les intervencions va ser d’agraïment cap al Grup Municipal de Som Palma per la feina feta i pel canvi de polítiques que en tan poc temps ja s’ha notat a l’Ajuntament de Palma, encara que també vam recollir algunes suggerències de millora. El debat va girar entorn als següents temes, entre d’altres:

  • Els poliesportius municipals (que han d’estar al servei de la ciutadania i no a disposició de les entitats privades).
  • Fer més feina per evitar i pal·liar els desnonaments.
  • Ser més agressius en la defensa de les majories socials amb les polítiques de Som Palma dins Cort i de forma coordinada amb els socis de govern.
  • S’han aconseguit moltes coses en poc temps, però és important transmetre-ho millor a la ciutadania perquè aquesta estigui ben informada dels avenços que s’estan produint gràcies a Som Palma.

Els cinc regidors i regidores -Eva Frade, Antònia Martín, Rodrigo Romero, Aligi Molina i Aurora Jhardi-, van comparèixer per parlar de les competències i funcions de les seves respectives àrees, fent palès de les millores que ja s’han produït respecte de l’anterior govern.

La darrera en intervenir va ser Aurora Jhardi, que a més de parlar de la seva regidoria volgué respondre a la demanda de l’assemblea d’explicar els fets entorn a un vídeo editat de manera tendenciosa que es va difondre a xarxes socials i a alguns diaris que contenia declaracions seves tretes de context i manipulades. Aurora feu una crida a la unitat i a la lluita per a guanyar les properes eleccions generals. Recordà com els mitjans de comunicació tradicionals estan al servei dels poderosos, els quals veuen perillar el seu status quo amb l’arribada de Podemos i ja han iniciat la campanya per a intentar dividir-nos, sabent que si ens mantenim units els vencerem.

2) Explicació direcció provisional

Joan Canyelles feu un breu relat de com es va constituir l’actual comissió de Coordinació de Som Palma (amb les sis primeres persones de la llista de candidats a les primàries més els/les coordinador/es de cada grup de treball) i la incorporació del Consell Ciutadà Municipal de Podem Palma a partir del mes de setembre. Aquesta comissió serà l’encarregada de dur a terme el següent procés electoral:

3) Obertura assemblea ciutadana

3a. Aprovació calendari

Es presentà una proposta alternativa de calendari i finalment per votació se segueix amb el calendari presentat per la comissió de Coordinació:

12108724_955371871187585_2996686926665501469_n

3b. Aprovació reglament electoral i derogació de l’art 27 dels Estatuts

El reglament electoral quedà aprovat amb algunes esmenes presentades. Aquí podeu consultar el reglament electoral final amb les modificacions incloses.

Per altra banda, es va aprovar la derogació de l’article 27 dels Estatuts de Som Palma, pel fet d’incloure les funcions del cap de llista, figura que s’ha eliminat del nostre partit després de la dimissió de Miquel Comas.

Finalment, l’assemblea sol·licità voluntaris per formar part de la mesa electoral i es presentaren quatre persones que seran qui constituiran l’òrgan. D’aquesta manera finalitzà l’assemblea a les 21:30h.

Així doncs, vos recordam que queda obert el procés per a presentar propostes de model organitzatiu de Som Palma, teniu fins a dia 8 de novembre. Podeu enviar les vostres propostes a: comunicacio@sompalma.info

Moltes gràcies a totes per la vostra assistència i participació. Seguim demostrant que la democràcia participativa és possible i és una realitat a Som Palma.

Totes i tots Som Palma!

 

*Apunt: a l’inici de l’assemblea, Joan Canyelles, com a membre de la Comissió  de Garanties de Podem, va comparèixer per explicar que s’ha obert un expedient a un afiliat de Som Palma, un dels tres autors (els altres dos no formen part del nostre partit) del vídeo que conté de forma retallada i tendenciosa un àudio amb declaracions de la regidora Aurora Jhardi tretes de context.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris