Clausura del curs “L’Escola al mercat”

Clausura del curs “L’Escola al mercat”

1.248 infants de 15 centres educatius de Palma (un dels quals ha estat el CC Mater Misericordia, d’infants amb discapacitats intel·lectuals, amb l’adaptació de l’activitat a les seves necessitats), han participat el curs 2015-2016 en l’activitat “L’escola al mercat”. Enguany s’han realitzat 47 activitats i s’han aconseguit superar les xifres del curs anterior, quan van participar 1.214 nins i nines de 10 centres educatius en les 42 activitats realitzades.

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, ha destacat que activitats tan consolidades com “L’escola al mercat”, “ens ajuden en la promoció entre els més joves d’hàbits de vida saludable i del consum de fruites i verdures, de productes de proximitat i de quilòmetre zero”.

Martín ha donat l’enhorabona als 25 alumnes del CEIP Jafudà Cresques de Palma que avui han participat en la Gimcana de la Dieta mediterrània, que ha tingut lloc a l’exterior del Mercat de Llevant, patrocinada per la Fundació Agrupació i en col·laboració amb l’Ajuntament, per “haver estat guanyadors del premi al centre més participatiu durant aquest curs 2015-16”.

La gimcana celebrada ha estat un viatge per la dieta mediterrània, un dels models de dieta més saludables. Durant aquest joc, els participants van passant de prova en prova (tallers de cuina, treballs manuals i jocs), al mateix temps que aprenen quins són els valors nutricionals necessaris per a assegurar una bona alimentació.  El Mercat de Llevant ha aportat un berenar d’entrepà culturalment adaptat.

L’objectiu d’aquesta gimcana és que els nins aprenguin a elaborar per ells mateixos receptes culinàries fàcils i saludables, amb fruites i hortalisses fresques i de temporada, fomentant la seva autonomia com a persones, alhora que es diverteixen. A més, hi ha hagut diferents proves i jocs tradicionals amb l’objectiu de fomentar l’activitat física, atès que tant l’alimentació saludable com l’exercici físic són hàbits bàsics per a gaudir d’una bona salut i que s’han d’inculcar des de la infància.

Projecte “L’escola al mercat”

El projecte “L’escola al mercat” es va iniciar l’any 2009 motivat per diferents estudis que mostraven com els darrers anys hi havia hagut una disminució del consum de fruites i verdures, i un augment del de carn i menjars ràpids, coincidint amb un augment del sobrepès i obesitat en la població infantil i juvenil.

El projecte “L’escola al mercat” va dirigit a nins i nines de 3r a 6è d’educació primària i té tres objectius:

  • Millorar els hàbits alimentaris dels nins i impulsar la vida activa, especialment, fomentant el consum de fruites i verdures d’origen local i de temporada com a pràctica de consum sostenible.
  • Donar a conèixer la cadena comercial, i en concret, els mercats municipals de cada barri, potenciant-los com a pràctica de consum sostenible.
  • Dinamitzar els mercats municipals i augmentar la competitivitat de la cadena comercial.

Les activitats educatives del projecte “L’escola al mercat” es realitzen als mercats municipals del barri al qual pertany el centre educatiu i estan pensades per a complementar les activitats sobre alimentació que s’imparteixen a l’escola, així com ampliar-les, si ho desitgen, amb altres activitats que promocionen l’alimentació saludable i que s’ofereixen des de la pàgina web www.palmaeduca.cat.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris