Cap a la vertadera democràcia participativa

Cap a la vertadera democràcia participativa

“Això és nou per a nosaltres. No ens queda més remei que adaptar-nos a aquesta nova forma de fer política”. Aquesta frase, pronunciada pel representant dels restauradors del passeig del Born, Joan Miquel Ferrer, no podria ser més simptomàtica: la nova política ha arribat.

El futur de les terrasses del Born es decidirà via consulta ciutadana, la qual es realitzarà entre el 9 i el 16 de desembre. La consulta consistirà en una senzilla pregunta de “sí o no” i, a continuació, es podrà respondre de forma voluntària sobre la preferència de mantenir les terrasses al centre del passeig o a la zona peatonal dels laterals. Aquí podeu veure la roda de premsa amb tota la informació.

Els espais públics de Ciutat, i en especial un lloc emblemàtic com el Born, són de totes i tots, i per tant, són els ciutadans i ciutadanes qui han de decidir quin ús se n’ha de fer.

“Entenem que aquesta és una manera de fer política a la qual no tothom està acostumat, però sempre ho vàrem dir i així ho mantenim: nosaltres hem vengut a fer les coses de manera diferent, volem establir les bases sòlides de nous mecanismes de participació directa” Aurora Jhardi. 
És la tercera consulta ciutadana que realitzam dins el nou govern de Cort i la primera de pes polític. Iniciam així mecanismes de participació directa, de vertadera democràcia participativa. Avançam cap a una nova forma de fer política amb on la gent del carrer senti seva la participació a les institucions i s’impliqui, deixant enrere l’obscurantisme i la verticalitat per donar pas a l’horitzontalitat i a les decisions i responsabilitats compartides.

La votació es podrà realitzar amb la targeta ciutadana via internet i també s’habilitaran espais a diversos Casals de Barri i al Casal Solleric perquè totes les persones que ho desitgin puguin exercir el seu dret a vot de manera presencial.

Compartim les paraules d’Aurora Jhardi, regidora de Funció Pública i Govern Interior: “esperam que la gran victòria d’aquesta consulta sigui l’alta participació de la ciutadania sobre les qüestions que l’afecten.”

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris