Avui ens hem aixecat amb un canvi de batlia a Palma i el PP deixarà de governar l’Ajuntament!

Avui ens hem aixecat amb un canvi de batlia a Palma i el PP deixarà de governar l’Ajuntament!
Som Palma ha donat suport a un govern pel canvi, i ha votat un govern amb batlia compartida entre el PSIB i MÉS. Això significa un canvi molt important i la fi de les polítiques antisocials i fetes d’esquena a la ciutadania, i l’inici d’un nou govern per a la gent. Som Palma vetlarà pel compliment de l’acord programàtic i del codi ètic consensuat, i treballarà durament dins d’Ajuntament per dur a terme polítiques fermes, valentes i decidides, per ajudar a la transformació social i política que la nostra ciutat necessita.

Els esdeveniments han succeït molt ràpidament i ens ha agafat a totes una mica a contrapeu.

Ha estat una setmana de negociacions molt dura, on els titulars de premsa no han fet més que introduir un actor no elegit democràticament a la taula de negociació, i on vàrem quedar amb dues disjuntives: o governar amb minoria amb MÉS o donar suport a un govern tripartit, amb Som Palma dins el govern, fent política dins la institució. Vàrem considerar que la segona opció era la idònia i la que donava més estabilitat política a les institucions.

Volem expressar que entenem, absolutament, que potser sigui una decisió que no tothom comparteix. Teniu tot el dret del món a estar enfadats, però no dubteu que la decisió de donar suport a aquestes condicions de govern ha estat per damunt de tot, la gent.

L’Assemblea va votar amb un 53% donar suport a una batlia rotatòria, amb més d’un 90% els documents consensuats, majoritàriament que SOM PALMA entràs al govern municipal més que no pas que hi quedàs defora, etc. i aquests punts ens han duit a l’escenari “menys dolent”… Es poden extreure moltíssimes conclusions dels resultats del sondeig, igualment dels més de 22.000 vots que SOM PALMA va rebre, però això no lleva que siguem conscients que el 70% no donava suport a la investidura del candidat del PSIB, José Hila, i aquí és on poden sorgir aquestes decepcions. Vos demanam disculpes, encara que no bastin.

Pròximament farem una assemblea per discutir aquests acords, i com marquen els nostres estatuts, s’han de ratificar en la pròpia assemblea.

És just dir, també, que SEMPRE hem actuat amb conseqüència, i des del naixement de Som Palma sempre hem avantposat els interessos de la gent a qualsevol altra cosa, amb transparència i humilitat, i la sinceritat i les explicacions seran sempre les armes que utilitzarem, sempre.

Moltes gràcies pel vostre suport, comprensió i crítica, esperit tot de la nova política.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris