Aurora Jhardi: “la regeneració democràtica és una necessitat urgent”

Som Palma, candidatura municipalista oberta i assembleària iniciada a partir de la iniciativa de persones de Podem Palma, va estar representada a Canal 4 per Aurora Jhardi.

Al debat de Tot4 d’ahir es varen tractar diferents temes d’actualitat com la presentació de la candidatura autonòmica del PP Balear, el finançament de partits i campanyes electorals.

Aurora Jhardi

La notícia de darrera hora de l’entrada i registre al domicili de Rodrigo Rato va obrir la tertúlia i des de Som Palma vàrem explicar que sempre era una bona notícia saber que la justícia persegueix els delictes però que malauradament, una vegada més, hem de parlar de corrupció i frau vinculats a membres de partits polítics i concretament al PP, la qual cosa no fa més que posar de manifest que la regeneració democràtica és una necessitat urgent i que la ciutadania ja no ha de suportar més aquests tipus de situacions. Els càrrecs públics tenen una doble responsabilitat d’exemplaritat en el seu comportament.

Respecte a la llista autonòmica de Bauzà, n’Aurora afirmà que no era una llista sorprenent. Una vegada més, el president del govern s’envolta de les persones que pensen com ell per poder blindar les seves accions i lamentam que dins aquesta llista trobem noms molt lligats a José Maria Rodríguez, com ara Sandra Fernández o Álvaro Gijón, ja que hem sabut que la Fiscalia considera que Rodríguez va fer pagaments en negre la passada campanya electoral de l’any 2011. De manera que parlam d’una llista de continuïtat d’un model de corrupció i govern per a les elits econòmiques i d’esquena a la ciutadania.

El finançament de partits i de campanyes electorals és un tema que interessa a Som Palma, ja que nosaltres hem adquirit un comprimís de transparència i ètica absoluta respecte a les nostres finances i condemnam qualsevol tipus d’il·legalitat o indecència, molt especialment quan parlam de diners públics. Les darreres notícies respecte al finançament il·legal del PP, tant a escala estatal com autonòmica, fan que la ciutadania digui PROU a la corrupció i a les ignominioses maneres que té el PP a l’hora de fer política.

Com a grup municipal ens interessa el finançament autonòmic i el dèficit perquè, tot i que surt del nostre àmbit competencial, ens afecta com a municipi. No entenem les declaracions de Bauzà ni el victimisme que amaguen les seves paraules. No té cap justificació que el mateix partit, governant a l’estat i a la nostra autonomia al mateix temps, no hagi pogut resoldre la qüestió del dèficit durant aquests 4 anys de legislatura i que ara, en plena precampanya electoral, vulgui fer creure a la ciutadania que no ha estat responsabilitat seva o que no han pogut fer. Des de Som Palma pensam que l’obsessió per controlar el dèficit ha causat massa dolor a la gent i ha posat en perill els tres pilars fonamentals de l’estat de benestar: Sanitat, Educació i Polítiques socials.

Veure el Tot 4 del 16 d’abril de 2015: ‘part 1’ i següents.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris