“Aturarem el projecte del macroport al Molinar”

Som Palma s’ha reunit amb les portaveus de la campanya “Al Molinar port petit” per bastir ponts en comú per aturar el projecte del macroport que amenaça aquesta barrida de Palma. Tant Som Palma com la plataforma “Al Molinar port petit” coincideixen a l’hora d’afirmar que l’obra d’ampliació projectada causaria danys medioambientals irreparables i irreversibles, així com també un canvi dràstic en el context social del barri, que deixaria de ser dels veïnats del Molinar per passar a ser zona turístistica sobreexplotada.

IMG_20150415_183456

Miquel Comas, cap de llista de la candidatura de Som Palma a l’ajuntament, ha afirmat que: “El que representa aquest projecte de macroport és un consum de depradació del territori, un consum que la badia de Palma ja no es pot permetre més”. Aurora Jhardi, número dos de la llista, la qual també ha assistit a la reunió juntament amb altres candidats, ha afegit que “no podem permetre que projectes d’aquesta magnitud i que comporten un canvi tan gran per als ciutadans de la barriada es facin sense ni tan sols consurtar-los-hi. La barriada és i ha de ser dels veïnats i no de projectes privats; no podem deixar que se segueixi consumint espai públic d’aquesta manera tan poc transparent”.

Durant la reunió, les dues portaveus de la plataforma han exposat totes les raons per les quals la barriada està majoritàriament en contra d’aquesta altra obra faraònica, així com tots els tràmits legals que s’han emprès fins a dia d’avui per mirar d’aturar-la. Som Palma s’ha compromès a participar en tot el que sigui possible i aturar el projecte amb la implicació dels veïnats.

S’ha de destacar que al programa electoral, Som Palma es compromet a “aplicar el Pla de protecció del litoral per aconseguir la conservació de la costa”. A la segona assemblea programàtica de la formació, que es farà aquest dissabte 18 d’abril de 17.00 h a 20.00 h, a Can Alcover, presumiblement s’hi aprovarà l’esmena que fa referència concreta al port del Molinar: “rebuig de la seva amplicació i promoció del port petit”, així com el “rebuig general a l’ampliació o reconversió de cap espai portuari sense el consens ciutadà i els informes d’impacte ambiental pertinents i favorables”.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris