“Acciona i Ingesan imposen condicions de misèria en el aeroport”

Ahir dimecres 29 d’abril i avui dijous dia 30 hem assistit membres de Som Palma a donar suport a les concentracions convocades per les treballadores i treballadors de l’aeroport de Son Sant Joan. Ahir la convocatòria la feia la plantilla d’Acciona. Avui, la de l’empresa Instituto de Gestión Sanitaria Ingesan, del grup OHL.

La precarietat és el model de treball que han imposat els partits de la banca a les majories. Més i més hores a canvi de salaris que, com ja ha denunciat el Consell d’Europa no garanteixen un nivell de vida digne.

En el cas de les treballadores de neteja d’Ingesan, denuncien a més l’incompliment tant del conveni com del propi Estatut dels Treballadors. Quatre treballadores que havien de ser subrogades han estat acomiadades després que la contracta fos assignada a aquesta empresa.

Des de Som Palma insistim que no es pot estar, alhora, del costat de les grans multinacionals que imposen salaris de misèria i amb la gent treballadora. A més, entenem que ha de ser un mínim democràtic que les institucions, en el nostre cas l’Ajuntament de Palma, no contracti amb cap empresa que incompleixi les normatives laborals.

Tant en el cas d’Acciona com d’Ingesan, AENA té una important responsabilitat en consentir la violació de drets de la qual els seus gestors són coneixedors, arribant fins i tot a prohibir mobilitzacions de les plantilles per “mesures de seguretat”, segons denuncien les treballadores.

L’aeroport de Son Sant Joan i la seva gestió són centrals per a l’economia balear pel que ha de fer-se una gestió responsable i que permeti una distribució democràtica de la riquesa que genera, incloent un rol de màxima responsabilitat en relació a les empreses amb les quals licita i contracta.

Articles relacionats

Deixan's un comentari

Dubte / Duda
Queixa / Queja
Suggeriment / Sugerencia
Proposta / Propuesta
Demanda de cita
Altres / Otros

0 Comentaris